Laboreredmény: megismételjem?

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő Labor eredményemell kapcsolatban szeretném szak véleményét kérni. Lábműtétre van szükségem (ortopéd, bütyök, és lábujj műtét) mindkét lábamon. A bal lábamon novemberben elvégezte a főorvos úr a műtétet, a másik lábamra januárban került volna sor. A műtét közben nagyon véreztem, ezért a főorvos úr javasolta a következő műtét előtti labor vizsgálatot. A labor eredmény: Vérzési idő 1: 30 Prothrombin 12.00 INR 0.900 A háziorvosom azt mondta hogy ő még ilyen eredményt nem látott, mert nagyon alacsonyak az értékek. A főorvos úr az eredmény láttán nem vállalta a műtétet, hematológiai vizsgálatra küldött, ha jó lesz a lelet, megműt. A házi orvos nagy nehezen írt egy beutalót a hematológiára. Telefonon kértem időpontot”jan21-re kaptam”, de azt mondták ismételtessem meg a labort, mert ezek rossz értékek. A háziorvos rossz néven vette, hogy labor ismétlést kérek (nek) , mert szerinte a labor nem tévedett. Előző nap még ájuldozott az eredményen. Szerinte műthető lettem volna, „Ha műtét közben valami történt volna, tudtak volna mit kezdeni velem” idéztem amit mondott. Nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem tologatnak, nekem fontos az egészségem. Ha nem a háziorvosomhoz, akkor hová fordulhatok hogy kivizsgáljanak. Várom tisztelettel mielőbbi véleményét az eredményeimről. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza INR témában

Kedves Kérdező!

Orvosi véleményemet tudom megosztani önnel, mely szerint az alábbi laboreredményei teljesen normálisak. Amennyiben a vérképvizsgálattal elvégzett thrombocyta (vérlemezke) szám és az előző leletekkel (hemosztázis) általában elvégzett APTI és TI szintén rendben van, úgy a műtétnek vérzékenység szempontjából ellenjavallata nincs.

Sajnos abban nem tudok segíteni, ha valamelyik orvosa különböző okokra hivatkozva nem végzi el a műtétet, vagy nem ismételtet meg vizsgálatot. Esetleg, ha a fentiek közül valamelyik hiányzik, úgy annak pótlása során könnyebb elérni a tesztek ismétlését, talán akkor mindenki megnyugszik.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 09., 17:16; Megválaszolva: 2011. január 13., 20:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés