Antidepresszánsok és alkohol

Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Arról érdeklődnék, hogy egy 60 éves embernél az alábbi gyógyszerek szedése: Concor 5 mg 1x (reggel) , Plagrel 1x (reggel) , Tritácel 2x1 (reggel, este) , Zocor 1x (este) , Frontin 50mg 3x1, Paroxát 1xfél (este) , Pariet 1x (este) , Letrox 100 1x (reggel) + minden délben 3-5 dl bor elfogyasztása milyen következményekkel járhat, illetve okozhat-e az alkohol hirtelen dühkitöréseket a fenti gyógyszerek hatását / mellékhatását felerősítve (a déli egyetlen gyógyszer, a Frontin, a bor elfogyasztását követően 2-2, 5 órával kerül bevételre.) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza alkohol témában

Kedves Kérdező!

A leírt gyógyszerekkel együtt nem szabad alkoholt fogyasztani!

Ugyanakkor a Tritace, Frontin, Paroxat okozhat nyugtalanságot, zavartságot, A Frontin mellékhatása elviekben lehet ellenséges, agresszív viselkedés. Ezek mellett viszont, mivel rendszeres alkoholfogyasztásról van szó, alkoholbetegségről beszélünk, mely számos testi és pszichiátriai zavart okozhat, ez utóbbiak következménye pedig szintén lehet az agresszív magatartás. Az alkohol miatt újabb pszichiátriai kezelés szükséges és a kezelőorvossal pedig konzultálni kell a lehetséges mellékhatások miatt. Részletes vizsgálattal lehet tisztázni a probléma pontos okát.

Kérdés: 2011. január 05., 15:31; Megválaszolva: 2011. január 08., 14:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés