Alkohol reflux

Tisztelt Doktor úr 40 éves vagyok és sajnos az utóbbi időben a munkahelyi stressz okozta feszültséget alkohollal próbálom enyhíteni. Járok pszichoterapiára, egészségesen étkezem, nem sokat de mozgok is. Hetente maximum 96-100 gramm alkoholt iszok de inkább jellemző a 60 gramm. Hetente maximum 2 alkalommal. Biztos hogy a gyomromnak nem tesz jót, sok a savam szedek rá Controlocot. Ez megy kb 3-4 éve. Sosem vagyok részeg, nem befolyásolja az életemet de Ön szerint ez a mennyiség okozhat rákot? Gyomor, nyelőcső, máj esetleg emlőrákot? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza alkohol témában

Rosszindulatú betegséget kevésbé, de májcirrhosist illetve hasnyálmirigy-problémát a tartós, alacsony dózisú alkoholfogyasztás is létrehozhat.

Kérdés: 2021. február 24., 14:56; Megválaszolva: 2021. február 24., 15:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat