• Reaktív nyirokcsomó mikor tűnhet el?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktornő! Kb. 1 hónapja megjelent a nyakam bal oldalán egy igen nagy "duzzanat". Rögtön elmentem háziorvoshoz aki azt javasolta hogy menjek el egy nyaki UH vizsgálatra, vérvételre illetve fogorvoshoz hogy meg tudja állapítani lehet-e köze a fogakhoz mert elég közel van hozzájuk. Mindegyik megtörtént, a vérvétel gyulladást nem mutatott ki, a fogorvos sem talált semmi érdekeset, az UH vizsgálaton az orvos "reaktív nyirokcsomónak" jellemezte. A házi orvos különösebb jelentőséget nem tulajdonít neki, azt mondta nem rossz indulatú, valószínűleg kisebb lesz esetleg egy kis nyoma maradhat. Kicsit aggaszt a dolog hiszen közel 1 hónapja jelent meg, nagyobb se kisebb nem lett. Körülbelül 2-3 cm átmérőjű lehet. Nem méregettem de alaphelyzetben is lehet látni a nyakamon. Kérdésem az lenne hogy Ön szerint sem kell nagyon foglalkoznom vele, eltűnhet-e, ha igen akkor nagyjából mennyi idővel kell számolnom. Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A megnagyobbodott, reaktív nyirokcsomók egyik fő megjelenési helye a nyak. Önmagában egy nagyobb nyirokcsomó, ha nem húzódik vissza teljesen nem jelent problémát. A szerkezet az ultrahang alapján rendebn van. Abban az esetben kell orvoshoz fordulni újból, ha növelszik, vagy fájdalmassá válik. Elképzelhető, hogy később sem fog a korábbi méretre csökkeni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 17:31; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés