• Van-e összefüggés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! 2009. szeptemberében kezdődtek a gondjaim, a párommal babát szeretnénk ezért elmentem kivizsgáltatni magam. Sajnos a vérvétel laboreredménye nem volt jó, ezért elküldtek MR vizsgálatra. A vizslátatból kiderítették, hogy hypophysis adenomám van, melyet elkezdtek gyógyszerrel kezelni. Pár hét múlva elkezdett a jobb lábam érzéketlenné válni. Elmentem a háziorvosomhoz, aki nem vett komolyan, de sikerült beutalót kicsikarnom tőle az ideggyógyászatra. Az ideggyógyászaton a doktornő különböző vizsgálatok után Milgamma injekcióval kezelt. Ettől sem javult az állapotom, jött a fizikoterápia és a gyógytorna. Sajnos ezek a kezelések sem segítettek, ezért a doktornő elküldött MR vizsgálatra, melyen megállapították, hogy kétoldali ovarium cystám, vese cystám van, illetve a gerincemen 4 helyen porckorong sérv kezd kialakulni. Sajnos ezekkel az eredményekkel sem kerültünk közelebb a problémámhoz, mert az eredmény szerint nem a sérv okozza a panaszaimat. Már túl vagyok egy EMG vizsgálaton is, amely nem mutatott ki semmilyen gondot. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e lelki eredetű problémám ami ezt a sok féle bajt okozza? Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a cysta, gerincsérv, adenoma témában

        Kedves Kérdező!

        Véleményem szerint csupán véletlen, hogy erre a sok betegségre most derült fény, valószínűleg már régebb óta meglévő elváltozásokról van szó, melyek csak most lettek diagnosztizálva, hogy elkezdett a családtervezés miatt kivizsgálásokra járni. A fenti betegségeket nem gondolom pszichés eredetűnek, viszont mindegyiket kezelni, gondozni kell a megfelelő szakintézményben. A gyermekvállaást illetően mindenképp egyeztessen gondozó orvosival, ugyanis egyes gyógyszerek, kezelések ellenjavallottak terhességben.

         


        Kérdés: 2010-03-18 09:07:47; Megválaszolva: 2010. március 18., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: