• ck kóros érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Válaszadó!

        Magas koleszterin miatt harmadik hete crestor tablettát szedek, egy héttel az első szem bevétele után a ck értékem 240, akkor még nem éreztem semmit, néhány napja viszont  reggelente van egy kis enyhe izommerevségem, izületi érzékenységem. Milyen értéktől kell abba hagynom a gyógyszer szedését. Ezt a fájdalmat elviselem. Vagy a szivizmomra is kihat?

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterin témában

        Kedves kérdező! A Crestor alkalmazási előirata alapján a CK-érték normál felső határának az ötszöröse esetén (ez kb. 900-1000 U/l) kell felfüggeszteni a kezelést, de panaszok esetén ennél alacsonyabb értékeknél is szóba jöhet a szer elhagyása. Az ilyen típusú szerek a vázizomzatra fejtenek ki hatást, a hatás dózisfüggő - emiatt Crestor esetén általában 10mg-nál nagyobb adagot nem nagyon szoktunk javasolni. Érdemes a kezelőorvos/háziorvos felé jelezni a panaszt, aki vérvételt követően eldönti, folytatható-e a szer szedése, bár a reggeli átmeneti izommerevség valószínűleg nem fog kontraindikációt jelenteni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-03-17 13:13:21; Megválaszolva: 2010. március 17., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: