Alkohol fogyasztása gyógyszerek mellett

Tisztelt Választadó!

A férjem napi többféle gyógyszer szedése mellett is rendszeresen fogyaszt alkoholt, nem egy pohárka bort, hanem min. egy 0, 7 L-t, néha ennél többet is.

Tiltakozásomra azt válaszolja, hogy az általa szedett gyógyszerekkel lehet alkoholt fogyasztani. A következő gyógyszereket szedi naponta rendszeresen:

Hygroton, Nolpaza, Coverex, Diaprel, Theospirex, Chinopamil, Symbicort Turbuhaler, Adexor, Alvesco, Milurit, TanyzVasilip, Plavix, Talliton.

Én gyógyszer mellett egyáltalán nem tartom okos dolognak az alkoholfogyasztást, de ennyi gyógyszerrel pláne nem. Azért fordulok szakemberhez, hogy nekem van-e igazam, mert akkor keményebben lépek fel, de ha nincs igazam, akkor elfogadom.

Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza alkoholfogyasztás témában

Kedves Kérdező!

Az ön férje esetében nem csak az a probléma, hogy a gyógyszerei mellett nem lehetne alkohol fogyasztania, hanem az is, hogy a napi 7 dl vagy több bor fogyasztása már felveti alkoholfüggőség gyanúját.

Azt is tudatosítani kellene a férjében, hogy  a gyógyszereit elnézve szív-és légzőszervrendsueri betegségben, köszvényben is szenved, ezeket az alkoholfogyasztás akár súlyosbíthatja is.

Ha jó a kapcsolatuk a férje kezelőorvosaival vagy a háziorvosukkal, talán valamelyikőjük ráhatással tud lenni a férjére, és segítenek az alkoholról való leszokás folyamatának elindításában,  javaslom, hogy pszichiáter segítségét is vegyék igénybe.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. augusztus 05., 12:55; Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 12:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi történhetett velem azon az estén?...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egyik este kint voltunk a barátaimmal a városban, nyárzáró összeröffenést tartottunk. Nem szoktam túlzásokba esni...
Meforal és alkohol
Meforal-t kell szednem és arra rá van írva, hogy nem lehet mellete alkoholt fogyasztani, de nekem jövő héten lenne a leánybúcsúm és meg szeretném...
alkoholizmus
Orvosilag lehet e kimutatni és bizonyítani, hogy az alkoholista beteg nem iszik alkoholt 3-4 éve.Szeretném tudni ennek módját.Köszönöm.
Alkohol "hirtelen" gyors...
Üdvözlöm! Egy ritkábban előforduló jelenségről kérdeznék... Mitől van az, hogy ha hirtelen vagy gyorsabban fogyasztok alkoholos italt, elég egy...
Mycosyst és alkoholfogyasztás
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Az orvoson felírt nekem 4 db Mycosyst kapszulát, amit négy héten át kell szedni hetente egyszer. A beszedés elötti nap...