• Mi történhetett velem azon az estén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egyik este kint voltunk a barátaimmal a városban, nyárzáró összeröffenést tartottunk. Nem szoktam túlzásokba esni, tudom, hogy mikor kell megállni az ivással, mellesleg lány létemre nehezen érzem meg az alkoholt. Ezen az estén is érezve, hogy egy sör, egy vodkanarancs és egy tequila után (ezeket kb. 1 óra alatt) semmit nem éreztem, bátran folytattam tovább még egy körrel, és az este jól éreztem magam, felszabadultabb lettem, de egyáltalán nem éreztem, hogy megálljt kéne parancsolni. Telt az idő, és hirtelen lett egy óriási képszakadás, az utolsó kép az, hogy a társaság nagy része elment haza, aztán teljes sötétség, egy képkocka beugrik, hogy hányok és szörnyen érzem magam, aztán reggel felébredek az ágyamban. Rendkívül arrogánssá váltam, és mintha teljesen kicseréltek volna, nem fogtam fel teljesen, hogy mi történik körülöttem. Alig bírtam menni, ilyen még soha nem történt velem, borzasztóan szégyellem is magam, mert ennél undorítóbb dolog kevés van. Magam sem értem, hogy ez hogy történhetett. Azt mesélték, hogy abban a 1, 5 órában, ami kimaradt volt, hogy azt is elfelejtettem, hogy azelőtt 5 perccel mi történt. Sajnos mostanába nincs jó étvágyam és elég keveset eszek, aznap sem ettem két szendvicsnél többet. Másnap nem voltam olyan rosszul, a fejem és a gyomrom fájt egy kicsit. A kérdésem az lenne, hogy valamit tehettek az italomba, vagy ez csak egy 'rossz pillanat' volt, és azon az estén jobban beütött, vagy hirtelen ittam, később ütött be? Normális helyen voltunk, ahol ismerősök vagyunk, nem arról híres a hely, hogy partydrogot csempésznek az italba. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a alkoholfogyasztás témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján valószínűbbnek látom, hogy éhgyomorra ivott sokat, és ez okozta a problémát. A "filmszakadás" lehetett az alkoholtól. A kellemetlen viselkedése is betudható az ivásnak, hiszen az alkohol megszünteti a gátlásokat és az ember hajlamos ilyen állapotban olyan dolgokat is megtenni, amit másnap szégyel.


        Kérdés: 2014. augusztus 31., 22:02; Megválaszolva: 2014. szeptember 08., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: