allergia vagy más

Tisztelt Doktornő! Nov. közepe óta a fő problémám,hogy az orrom bedugul a mellkasomon át a gyomromig. Az orrdugulás kb 50 százalékos, a gyomrom pedig olyan,mintha valaki rajta ülne. Szép mélyeket kell lélegeznem. Ez napközben is bármikor bekövetkezik,érzek egy furcsa erős illatot és már nem is jó a levegőzésem. Minél nehezebb a légzés,annál inkább érzem úgy,hogy az orrom teljesen kiszáradt és a mellkasom ég,a torkom kapar. Hajnalban viszont mindig erre ébredek és már nem is tudok aludni. Az első 3 hétben rino spra-t használtam,de annyira kimarta az orromat,hogy azóta sem jött helyre rendesen.Orrkenőcsöt használok éjszakára,nappal pedig régebben Reventilt ajánlott egy F.O.G. doktornő,most pedig Mometason sandozt egy F.O.G. Doktor. De egyik sem segít. Xyzal allergia gyógyszert is szedtem,azt mindkettő javasolta,vizsgálatom még soha nem volt,most nem is tudok csináltatni a gyógyszer miatt. Váladékozás az orrban soha nem volt,csak a dugulás. Állandó ingerlő köhögésem van,nem szakad fel semmi,evés,ivás,beszéd erősíti. Tüdőgyulladásom volt decemberben,és utána a Tüdőgyógyász meghallgatott,befúvásos próbát csinált (asztma nincs) és refluxot diagnosztizált. 5 hete szedem rá a gyógyszereket és diétázom,de sem az orr-gyomor dugulás(nehézlégzés) ,sem a köhögés nem javult. Közben jött hozzá az égő,maró,fájó mellkas-szegycsont-gyomor-hátfájdalom,ami állítólag reflux tünet. Sürgősségin is voltam egyszer,hogy nem szívinfarktus-e,de rendben volt,így maradt a reflux. Voltam már gasztrón,Ő másik gyógyszert írt,de az sem jobb. Szombaton megcsináltam a helicobakter pylori gyorstesztet,pozitív lett,így holnap megyek vissza a gasztróra. Viszont az orrdugulás,és,hogy nem kapok rendesen levegőt,még az altatásos gyomortükrözést sem tudja megcsinálni. Covid gyorsteszt,és PCR teszt is negatív volt a tüdőgyulladás alatt.és a második mellkas rtg is,láz nem volt. Kérdezném,hogy ez az orrdugulós,gyomornyomásos nehézlégzéses dolog a gasztrós problémán kívül még mi lehet,mert nem szeretném félrevezetni az orvost. A penész allergiának milyen tünetei vannak, Xyzal 5 mg jó-e a gyógyítására,mennyi időre kell abbahagyni,hogy vizsgálatot lehessen végezni,hogy penészallergiám van-e? Vagy van-e erősebb gyógyszer rá? Penész sajnos van,a szobában tudunk szárítani,bár használunk páraelszívót egész télen,de sajnos a falak,40 éves szőnyegpadló,szekrények is átvették a penészt.Bár a lakás többi részében is bedugulok és érzem a fura szagot,ahol nincs penész ott is,sőt a munkahelyemen is ugyanígy van. 10 éve lakunk ugyanebben az albérletben,eddig nem voltak ilyen gondjaim,míg 2 hónapja beteg nem lettem és azóta sem javultam semmit,kivéve,hogy papírom van róla hogy elmúlt a tüdőgyulladásom. Egyébként az összes többi tünet megvan. Most újra táppénzen vagyok,mivel a maszkban még jobban felerősödtek a tünetek,köhögés,torok kiszáradás,égő mellkasi és hátfájdalom. De meg kell,hogy gyógyítson valaki,ahhoz pedig kell diagnózis,ami eddig nem jött össze. Ez a rossz szag ,amivel az orrdugulásos levegőtlenség indul,már kikészít.Kardiológushoz megyek hó végén, Őhozzá is tartozhatnak a tüneteim? Válaszát előre is köszönöm. Ha más szakorvost gondolna Ön a tünetek alapján,kérem jelezze,bárkihez elmegyek,csak ,hogy végre meggyógyuljak,mert az elmúlt 2 hónap során megettem egy fél gyógyszertárat, ez is segített a reflux kialakulásának,mivel a gyógyszerek nem jók.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza orrdugulás, mellkasi fájdalom,nehézlégzés témában

Kedves Kérdező!

Panaszainak leírása alapján én is elsősorban reflux betegségre gondolok. Természetesen az allergia vizsgálatot is meg lehet csinálni, ha a Xyzalt egy hétre kihagyja. Ha a panaszai nem javulnak, arc-koponya, és mellkas CT végzése még szóba jöhet.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. január 19., 16:21; Megválaszolva: 2021. január 19., 22:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Krónikus gyengeség
Szép napot! Egy nagyon fontos kérdést szeretnék feltenni, mivel lassan már több, mint 1 éve gyötörnek a tünetek, már ott tartok, hogy 5 db...
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...