Melyik gyógyszert szedjem

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja próbálkozok quamatellel- 20-40mg- változó dózisban. Csak kicsit használ a gyomorégésre , de a fő problémám a nyelőcsövem alja ég. Arra semmit sem használ. Most sajnos csak a haziorvos maradt... De ő is csak telefonon kérdez ki és felír valami receptet. Legyen szíves tanácsot adni, hogy melyik ppi vel próbálkozzak és milyen dózisban? Nem szedtem még eddig, csak a quamatelt. Mennyi idő míg a nyelőcső égésre hatni fog? Nyáron voltam gyomortükrözésen, ott csak gasztritisz volt és a nyelőcső alja hyperamemias. Ez elvileg nem sulyos diagnozis, de miért nem tudok felépülni belőle? a quamatel létezik, hogy túl gyenge ehhez? Várom válaszát. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A Quamatel reflux betegségben (ráadásul nyelőcsövön kívüli tünetre) nem elég effektív. Bármelyik protonpumpa-gátló szer (Noacid, Emozul, Rabeman, Acilesol) dupla dózisa lenne szükséges. Javulás már 1-2 hét alatt kellene hogy jelentkezzen.

Kérdés: 2020. november 11., 11:39; Megválaszolva: 2020. november 11., 11:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
A fájdalom oka lehet-e gerinc...
GYOMORSAV GERD REFLUX, SZÉKREKEDÉS
Kedves Doktorúr! GERD epés reflux és székrekedés, aranyér panaszaim miatt írok Önnek. Panaszaim körülbelül 6 éve állnak fenn, azóta az alábbi...
VENTER HASZNÁLHAT?
Kedves Doktor úR! Elméletileg volumenrefluxom van, azért ég a gyomrom. Szedek 3x1 itorpide ot és progastro 825-t. Sajnos a gyomorégés még mindig...
Gyomorfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim egy éve kezdődtek. Gyomortáji fájdalmaim voltak, ami 4-5 napig tartott enyhe hányinger érzéssel és puffadással járt....
Reflux és rekeszizomsérv.
Már diagnosztizált betegség. GERD oesophagitissel. Hiatus hernia. Postcholecystectomiás syndroma. Tisztelt doktor úr! A panaszom az lenne hogy kb 3...