Furcsa "1 napos betegségek", ritkán, de erős tünetekkel

Tisztelt Webbeteg! Régóta (20+ éve) van egy furcsa problémám, én ezt egynapos betegségnek hívom. Szerencsére nem fordul elő gyakran, évente 1-2 alkalommal jelentkezik, kb. 6-10 órahosszáig tart. Évszakhoz nem köthető, az év bármely szakában előfordult már. Lefolyása a következő: - szájszárazság, étvágytalanság - a levegővételkor a levegőt forrónak ézem, mintha égetné az orrom - eleinte enyhe lüktető fájdalom a homlokon, és a szem környékén - láz nincs, hidegrázás néha van - később erősödik a fájdalom, majd kiterjed az egész fejre, nyakra, hátra - néhány óra mulva hányás, ami azután is rángat, amikor már nem jön semmi - a fájdalomcsillapítok nem enyhítik a fejfájást (Algopyrin, Advil, Algoflex... ha csak szimlán fáj a fejem, ezek a gyógyszerek fél órán belül megszüntetik) - később (2-3 óra) ismételt hányás, keserű, epés, de van amikor tiszta vízszerű. Hányás előtt gyomorégés. - Ha fekszek, akkor tompán fáj a fejem, de ha felülök, akkor lüktet - Ha felkelek, akkor enyhe szédülés, nehezen járok, és gyenge vagyok - Néha köhögök, ilyenkor fémes ízt érzek - 6-10 óra elmúltával minden tünet hirtelen meszűnik (10-20 perc) , néha az étvágytalanság megmarad más napra is, de általában inkább ekkor a farkaséhség jön rám. Egy ilyen betegség után másnap voltam orvosnál, mértek vérnyomást, lázt, vettek vért, vizsgáltak vizeletet, székletet is, de minden rendben volt. A kérdéseim: mi lehet ez? Hogyan lehetne enyhíteni a tüneteket?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Mivel a leírt panasza, tünetei múló jellegűek, kivizsgálása során kóros eltérést nem találtak, így ez leginkább migrén vagy Cluster típusú fejfájásnak felelhet meg. Javaslom, keressen fel neurológus szakorvost ennek egyértelmű diagnosztizálására. A panaszok jelenkezésekor bevett fejfájáscsillapító és hányinger csillapító gyógyszer beszedése a rohamot csökkentheti.

Kérdés: 2020. szeptember 19., 23:04; Megválaszolva: 2020. szeptember 21., 21:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás