• Magas húgysavszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő. Szeptemberi laborom magas húgysavszintet mutatott: 417 mmol/L. A háziorvosom csak a vöröshúsoktól intett óva. Bal lábfejem folyamatos, enyhe, zsibbadáshoz hasonló fájdalma és enyhe dagadása miatt kérte a labort. A kérdésem az volna, hogy ilyen laboreredmény mellett valóban elég csupán a vöröshúsokat mellőzni, hogy a gyógyszert elkerüljem, vagy drasztikusan, minden féle húst kell? Inkább szárnyas húsokat fogyasztanék, mint a csirkecomb, csirkemell, heti 5-ször,1 főétkezésre. C vitamint és halolaj kapszulát is szedek, a mg és vas mellett. Köszönöm!

        Irinyi-Barta Tünde válasza a Köszvény témában

        Kedves Kérdező! Az eredmény alapján legfeljebb naponta egyszer 50-60 gramm csirkemell fogyasztása ajánlott zsírszegényen elkészítve. Emellett kerülni kell többek között a belsőségeket, felvágottakat, vörös húsokat, halakat, zsíros tejtermékeket. Az alkoholt teljes mértékben kerülni ajánlott. A folyadékfogyasztás legyen bőséges, kezelőorvosa ajánlására gyógyvíz is szóba jöhet. A halolaj kapszula további szedését nem ajánlom. Jó egészséget kívánok : Irinyi-Barta Tünde


        Kérdés: 2020. szeptember 16., 09:11; Megválaszolva: 2020. szeptember 18., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: