• A köszvény hogyan előzhető meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődni szeretnék, hogy a kialakulóban lévő köszvényt, hogyan tudom megállítani, sőt esetleg kiüríteni az azt okozó kristályokat a szervezetemből? ( az étkezésemmel tudok-e javítani ezen vagy megszüntetni? ) A vérképem húgysav tartalma még nem mutatja ki, de a jellegzetes tüneteket egyre sűrűbben érzem. Üdvözlettel: Judit

        Irinyi-Barta Tünde válasza a Köszvény témában

        Kedves Judit! Fontos, hogy csökkentse az ételek által elfogyasztott purin mennyiségét, azaz kerülje a belsőségek, a húsok (csirke, liba, sertés, marha, pulyka), a napraforgómag, a földimogyoró, a mazsola, a száraz hüvelyesek, a szója, a mák fogyasztását, zöldségek közül a zöldborsó, a karfiol, a brokkoli, a zöldbab és a paraj tartalmaz nagyobb mennyiségben purint. Mindemellett igyekezzék gyakran étkezni, egyszerre csak kis mennyiségeket fogyasszon el. Az étrend legyen zsírszegény, kerülje az alkoholfogyasztást. Ha súlyfelesleggel rendelkezik, törekedjen fogyásra, ezzel szintén javíthat a kialakulóban lévő betegségén. Mivel a purint a szervezetünk is előállítja, így teljes mértékben kiüríteni nem lehet azt, csupán csökkenteni a mennyiségét. Nagyon fontos, hogy bőséges legyen a folyadékfogyasztása, ezáltal is elősegíti a szervezet tisztulását, elsősorban ivóvizet, teát fogyasszon. Jó hatásúak az alkalikus gyógyvizek, mivel segítenek kiüríteni a nagy mennyiségű purint. Jó egészséget kívánok üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde


        Kérdés: 2016. november 19., 12:30; Megválaszolva: 2016. november 24., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.