A magas húgysav érték miatt lett a köszvény?

Kedves Doktor Úr! Csípő illetve térd, egész pontosan Baker ciszta fájdalommal fordultam orvoshoz és a kivizsgálás során a doktornő arra jutott, hogy köszvényem van, - illetve a térdemmel nagyon nem is foglalkozott, mert egy gyengébb reflex miatt sikeresen kiderített, hogy 4-5mm.-es gerincsérvem van, amivel ugye az alap problémámat én nem nagyon látom megoldottnak... Szóval a húgysavam 445-ös értéket mutat a 345 helyett. okozhatja a csípő illetve Baker ciszta problémámat a köszvény? Egyáltalán elegendő a magas húgysav érték a köszvény diagnosztizálására? Megjegyzem a bal oldali térd Baker cisztás duzzanat és évente 2x a bal oldali csípő fájdalmon kívűl más gondom nincs az ízűleteimmel, forgó-mozgó alkatrészeimmel.Keressek másik orvost? mert az SZTK rendelésen nem nagyon hallgatják meg a beteg gondjait, van hogy 30-40 beteg várakozik a bejutásra úgy, hogy időpont előjegyzés van... Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza köszvény témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A magas húgysav szint (köszvény) okozhatja térd és csípő panaszait egyaránt. Ilyenkor célszerű a köszvény kezelés gyógyszereit terápiás szinten szedni, ez ügyben reumatológushoz, belgyógyászhoz, ortopéd sebészhez fordulhat. Ha ahova jár, ott nem igazán foglalkoznak magával, akkor keressen fel másik szakrendelést. Fontos kezelni a köszvényt és a köszvényes ízületeket, mert a tartósan fennálló gyulladás, és az ízületben lerakódó húgysav kristályok tönkreteszik az ízületi porcot és előbb-utóbb protézis beültetésre lesz szüksége. Ja és még valami fontos: A DIÉTA!

Kérdés: 2015. március 20., 09:40; Megválaszolva: 2015. március 23., 21:56
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése