• xanax-refluxban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb kétnaponta, éjszakánként "vulkánkitöréshez" hasonló érzést érzek a mellkasomban. Valamiféle forró és maró folyadékszerűség lepi el az egész mellkasomat, ami nagyon éget és mar, kb 17 óra hosszáig tart-tehát majdnem egy teljes napig. Amikor ez kitör semmilyen gyógyszer nem használ rá, csak a 0.5 xanax sr-ez valahogyan elmulasztja. Szedtem többféle ppi-t de semmi nem fogja meg ezt a nagy maró fájdalmat-ppi mellett is feltör. Ön szerint ez reflux? Voltam tükrözésen: a nyelőcső alsó része hypereamies és antrum gasztritisz. Heliko nincsen. Hogy lehet, hogy ppi mellett is van ilyen maró kitörés? Azt vettem észre, ha napi 2 x 0.5 xanax sr-t szedek, akkor meg tudom előzni ezt a "vulkánkitörést"...de ppi szedése mellett nem...sőt minél erősebb savcsökkentőt szedek, annál jobban feljön valami. Lehetséges, hogy ez volumenreflux azért nem jó rá a ppi?vagy epés reflux? de a xanax nem fájdalomcsillapító..akkor mégis hogyan hat az én esetemben?

        Dr. Plósz János válasza a mellkasi fájdalom témában

        A XAnax a fájdalom illetve a panasz megélését képes csökkenteni, akkor segíthet, ha un. nyálkahártya túlérzékenység áll fenn (átlagos sav-visszaáramlás is jelentős panaszokat okoz nyálkahártya-sérülés nélkül). Dupla dózisú PPI mellett a savtermelés valóban megszűnik, szóval valószínűleg tényleg nem a sav az oki tényező. Az életmódi tanácsok (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése, a stressz megfelelő feldolgozása) mellett prokinetikumok tartós használata segíthet (Itopride).


        Kérdés: 2020. június 06., 17:37; Megválaszolva: 2020. június 07., 08:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: