• Étkezés és fülbúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő! Három hónapja van visszatérő fülzúgásom!Az elmúlt egy hónapban többször megszédültem! Több fül orr gégészeten is voltam de nem találták ennek az okát! Azt vettem észre ha rendesen eszek és jóllakok akkor intenzívebb a búgás de ha keveset vagy alig eszek valamit akkor elhalkul vagy el is múlik a búgás! Evés után mindig ki kell fújnom az orromat mert benáthásodom! Voltam allergiavizsgálaton ahol most étel allergiát nem csak pollen ,fű és gabonaféle allergiát állapítottak meg!Régebbi allergia vizsgálaton tej,élesztő,tojás és hisztamin allergiát is megállapítottak!Erre szedek eonic és lendin gyógyszert és mometason orrspayt! Ön szerint lehet összefüggés az evés és fülbúgás között? Hova forduljak problémámmal? Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a fülzúgás témában

        Közvetetten, az orrnyálkahártya-duzzanat létrehozásával és a fülkürt lezárásával esetleg okozhat allergiás reakció hallászavart, egyéb mechanizmust nehezen tudok elképzelni. Ha tényleg étel-allergén fokozza a panaszt, az csak az elfogyasztását követően jelentkezik (tehát kizárásos diétával megpróbálható kideríteni a kiváltó faktort).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2020. február 11., 11:07; Megválaszolva: 2020. február 11., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: