Véreredmény

Tisztelt Doktornő! Pénteken voltam vérvételen az alábbi adatoknál van eltérésem: NEU% 49,90% az etedményem. (Referencia tartomány: 50,00-70,00) . HDL Koleszterinem: 0,99 mmol/l. (Referencia tartomány: 1,03-1,55) . LDL Koleszterinem: 2,70 mmol/l. (Referencia tartomány: <2,60) . ALAT GPT 55 U/l (Referencia tartomány: 2-45) . GAMMA GT 68U/l (Referencia tartomány: < 55) . Éredelődnék, hogy ezek az eltérések milyen betegségre utalnak? Mielőbbi gyors válaszát előre is köszönöm.

Dr. Árki Ildikó válasza laborlelet témában

Tisztelt Kérdező!

Csupán egy laborlelet néhány kiemelt paraméteréből diagnózist felállítani nem lehet, ehhez szükséges a panaszok és egyéb leletek a fizikális status ismerete, azaz a személyes vizsgálat. Az enyhén emelkedett GGT, GPT májbetegségre utalhat.Kérem, keresse fel a laborlelettel a vizsgálatot kérő orvosát, aki a fentiek ismeretében tud további vizsgálatokat (pl. hasi ultrahang) kezdeményezni. Üdvözlettel

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. január 20., 20:31 ;Megválaszolva: 2020. január 31., 12:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
C reaktiv protein emelkedes
Üdvőzlöm. Rutin nagylabor vizsgálati eredményem kiértékelésében szeretnék segitséget kérni , C reaktiv protein (crp) szintem magas 8.6 az...
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...