• Tanács kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Asszony! Előszőr is köszönöm, hogy 2 héttel ezelőtt, olyan gyorsan és menyugatóan válaszolt a kérdésemre. ( életemben előszőr írtam ki kérdést, de nem is bántam meg) ( akkor írtam Önnek, zsibbadás, izomremegés, fejfájás miatt). Kértem kontroll időpontot neurológiára, de csak februárra kaptam, ezt is kis protekcióval, illetve háziorvosom javaslatára egy pszichológushoz is kértem időpontot. Talán 1 hétig nem éreztem semmit, szinte meg is nyugodtam, de lehet a munkahelyemen a rengeteg év végi feladat lekötött. 2 napja ismét fájni kezdett a fejem, vettem be rá egy Algopirint, az mintha ki is állította volna a fejemből a fájdalmat. Tegnapi napon köhögni kezdetem, és legnagyobb ijedelmemre a homlokomnál és a fejemnél körbe fájdalmat éreztem. Mintha olvastam volna olyat, hogy ez agydaganat jele lenne, rákerestem, és valóban azt adta ki. Mondanom sem kell, halálra rémültem, gyakorlatilag lepergett a szemem előtt az életem, hogy ez most már biztos, hogy daganat. Környezetem próbált megnyugtatni, de hát egy hipochondriában szenvedőnek ez nem egyszerű dolog. Este egy 600 mg ibubrofen tabletta, valamelyest javított a közérzetemen. Fájdalmam reggel nincsen felkeléskor, fokozatosan alakul ki. Délután lefekve talán a tarkótájékon kissé megfájdul, felülve enyhül, de én már ebben sem vagyok biztos, lehet az érzékeim játszanak velem. Májusban voltam magán rendelésen koponya MR vizsgálaton, de az negatív lett, 1,5 hónapos vérképem, majdnem tökéletes =( kissé emelkedett a GPT értékem. Ahogy nézegettem itt az Önnek feltett kérdéseket, úgy látom nagy szakértelme van a beképzelt és a valós tünetek elkülönítésében. Kérem adjon tanácsot, véleményt. Agyadaganat tünetei, avagy a szokásos stressz, túlizgulás stb? Megtenné, hogy leírja nekem mik azok a tünetek, amikkel már joggal aggódhatok? 2 hetes szabadságomat szeretném nyugodtan eltölteni. Válaszát köszönve kívánok áldott ünnepeket, és további kitartást a honlapon kérdést feltevőkhöz!

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Szeretném elolszaltni azt a tévedését, hogy jártas vagyok hypochonder betegek ellátásában. Én kifejezetten csakis organikus neurológiai betegeket kezelek, a szakterületem az epilepszia, de a többi agyi betegségeket is kezelem, viszont a fejfájást nem. A weben viszont főleg azok kérdeznek neurológiai kivizsgálást követően, akik nem hisznek az orvosuknak. Azért tűnik Önnek, hogy jártas vagyok ezen betegek ellátásában, mert a organikus neurológiai betegségben szenvedők saját neurológusnak tesznek fel kérdéseket, és nem neten kérdeznek. A saját praxisomban a fejfájással hozzám forduló betegeket MR vizsgálatot követően, amennyiben nem sikerül megyőzni őket, hogy nincs agydaganatuk, pszchiáterhez irányítom. Önnek sem tudok mást ajánlani. A fejfájás nagyon gyakori, és agydaganat extrem ritkán áll mögötte. Az agydaganat első tünete az esetek zömében nem fejfájás, hanme epilepsziás roham vagy tudatzavar. Ha a negatív MR ellenére nincs nem hiszi ell, hogy nem agydaganat okozza a fejfájását, akkor csakis a pszichiáter tud segíteni, illetve talán a pszichológus is. Kellemes, fejfájásmentes ünnepeket kívánok!


        Kérdés: 2019. december 17., 08:01; Megválaszolva: 2019. december 22., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: