• Bal mell tompa nyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Problémám nem tudom hogy mell eredetű-e vagy gyomorproblémára vezethető-e vissza. Gyakran érzek tompa nyomó érzést a bal mellem környékén de a legerősebben pont a bal mellem alatt valahol a gyomorom és a mellem között..talán a rekeszizomom körényékén érzem. Nem fáj hanem nyomó érzésem van. Rengeteget böfögök és rengeteg a savam...a reflux összes tünetétől szenvedek igaz gyógszert nem szedek rá csak átmenetileg. Az elmúlt 1,5 évben kétszer voltam mell ultrahagon legutóbb májusban ugyanezen gondok miatt de mindig negatív lett az eredmény. Ön szerint a refluxom illetve a gyomromban lévő probléma kisugározhat a bal mellembe? A reflux tud ilyen bizonytalan nyomó érzést okozni a mellem alsó részén? Köszönöm válaszát

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Igen, tud ilyen nyomást okozni. Leírása alapján fokozott levegőnyelés is társul a refluxhoz. Mindenképp érdemes lenne a reflux-betegséget is megfelelően kezelni, valamint a levegőnyelés kerülésére tudatosan odafigyelni (lassú evés-ivás-beszéd, "üres" nyelések kerülése).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. december 09., 13:59; Megválaszolva: 2019. december 09., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...