Tűvel megszúrt ujj

Tisztelt Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e attól akármilyen mérgezést kapni, ha egy kitűző végével megszúrtam az ujjam, nem vérzett de azóta (kb. 1 órája) érzem a szúrás helyét, és egy piros pötty is látszik. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza sérülés témában

Kedves Kérdező!

Ez a weboldal sürgős esetek megoldásában nem tud segítséget nyújtani. Bármilyen, nem steril eszközzel történő sérülés okozhat fertőzést, mely természetesen függ attól, hogy milyen mély vagy kiterjedt a sérülés és milyen eszközzel történt, milyen körülmények között. Valószínűleg a kitűzővel történt sérülés, mivel nem vérzett, nem okoz a későbbiekben problémát. Mivel a tű éles, fájdalmat viszont okozhat. Amennyiben a szúrás környezetében gyulladást észlel, keresse fel háziorvosát.

Kérdés: 2019. november 18., 14:48; Megválaszolva: 2019. november 19., 09:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...