• Nyirokcsomó lányékhajlatban/combtőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal oldalon combtőben/lágyékhajlatban egy nyirokcsomót észleltem, körülbelül 6 hete, amely nem fáj, mozgatható, és úgy közepesen kemény hosszúkás alakú. Nem érzem, hogy növekedne, kb 1,5-2 cm-re tippelném a méretét, mint egy kisebb golyó. 3 hete háziorvos is látta, ő mondta, hogy nyirokcsomó, de tekintettel arra, hogy nem növekszik, azt mondta nincs vele teendő (a mérete sem lett kisebb). Más tünetem nincs. Még talán az elmondható, hogy reggeli órákban kelés után, valamiért kisebbnek, és puhábbnak érzem, mint napközben. Kérdésem az volna, kell-e aggódnom, valamilyen teendőt igényel-e?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül egyértelmű véleményt nem lehet adni. A lágyéki nyirokcsomó megnagyobbodás miatt, amennyiben más panasza , tünete nincs, másutt nem tapintható nyirokcsomó, ne aggódjon. Amennyiben 1-2 hónapon belül nem múlik el vagy növekszik feltétlenül keresse fel háziorvosát.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. szeptember 29., 11:58; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: