• Mennyire valószínű, hogy vért látok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam magának inkomplett székletürítés témában, ami szerencsére talán már egyre javul, viszont egy másik panaszom is lenne. Gyakran szoktam piros részeket látni a székletemben, de a legtöbb esetben egyértelműen látszik, hogy csak paradicsom héjat látok. Viszont néha előfordul, hogy pirosat látok viszont amit látok az nem héj, inkább mintha pépes lenne, viszont nem folyékony. Ami különös ebben az az, hogy ezt szinte csak akkor látok ha előző nap paradicsomot ettem, máskülönben nem szoktam. Elképzelhető, hogy nem teljesen megemésztett paradicsom darabokat látok? Fontosnak érzem megemlíteni, hogy a mai napon is sok piros darabot láttam, amin normál esetben nem estem volna kétségbe mivel tegnap sok paradicsomot ettem, viszont itt kissé folyós eléggé vérnek kinéző dolgot láttam (amit képen csatolok, habár sajnos annyira tisztán nem látható és elnézést kérek a képért de sajnos máshogy nem nagyon tudnám leírni). Azt megjegyezném, hogy tegnapi sütögetéskor alkoholt is fogyasztottam és ilyenkor másnap mindig hasmenésem van. Elképzelhető, hogy ugyan olyan pépes paradicsomot láthattam (már persze ha valóban azt szoktam) a wc papíron mint amit szoktam csak a hasmenés miatt kissé folyósnak néz ki? Sajnos gyakran ilyenkor a legrosszabb jut eszembe a korom és az esélyek ellenére is. Maga szerint érdemes aggódnom illetve ez vér lehet? Válaszát Előre is Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a paradicsom témában

        Ne aggódjon, a kép alapján ez egyértelműen nem vér (az emésztett vér teljesen feketévé-kenőcsös állagúvá teszi a székletet, a firss vér pedig csöpög, nem "áll" össze daradokban a székleten belül.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 31., 16:04; Megválaszolva: 2019. szeptember 01., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: