Vashiány vagy hasonló?

Tisztelt Doktor úr! Gyerekkorom óta vékony testalkatom van, 30 éves létemre kezdtem neki az itthon végezhető sportoknak vagy kinti futásnak, de továbbra is rajtam van néha az erőtlenség levertség és a testtömegem sem akar elmozdulni 60-62 kg-ról. Munkahelyemen aktívan mozgok, mondják is, hogy biztos futok, hogy ilyen jó tempóm van stb. magamhoz képest részt veszek tehermozgatásban, néha pedig talán nem is kellene. Nem tartom magam depressziósnak még ha nem is volt pár év könnyű az utóbbi időszakban. Nagyon elvétve dohányzok, nem vagyok alkoholista nagyon ritkán iszok alkoholt akkor is minimálisat. Sajnos nem tudok zöld ágra vergődni, egyszer egy nővér javasolta, hogy szedjek vasat, mert vashiányosnak tűnök. Végtagjaim stb. alkatomhoz mérten vékonyak, a lábaim néznek ki a biciklizéstől értelmesen, sajnos a karjaim stb. véknyak. Gyerekkorom óta "világos bőrű, hajú érzékeny figurának vagyok diagnosztizálva." Javaslat vagy irány, hogy menjek-e további vizsgálatokra vagy hasonló? Sosem műtöttek, nincs tartós betegségem illetve nem állok egyéb kezelés alatt. Valahogy tanácstalan vagyok hogy javítsak az alkatomon, ha edzések után is a nyakamat kell nyomkodnom 3-4 napig izomlazító kenőcs ide vagy oda. Köszönöm Válaszát! Tisztelettel: Anonymus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a vashiány témában

Első körben egy vérvételnek lenne értelme, ebből egyértelműen kiderülhet, hogy van-e valami hiánytünete. Ha igen, a megfelelő irányba érdemes továbbhaladni, hogy az aktuális hiányt mi hozza létre, illetve a hiányzó tényezőket pótolni (vashiány, nyomelem-hiány, coeliakia, pajzsmirigy-betegség?).

Kérdés: 2019. augusztus 24., 17:20; Megválaszolva: 2019. augusztus 25., 08:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés