• mit tehetnék még

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Azért fordultam Önhöz, mert ötletem sincs, merre induljak el. 28 éves vagyok, gerincferdüléssel, ülő munkát végzek. Egy éve körül kezdett el fájni a hátam, de fél éve már nagyon. Napközben is érzem, főleg, ha állnom kell huzamosabb ideig, de az éjszakák borzalmasak. Sokféle kivizsgáláson jártam már. Egyik reumatológus által: gerinc röntgen: a lumbális lordosis csaknem teljesen kiegyenesedett, jelentős fokú balra konvex torsios scoliosis látható. Csigolyatestek magassága megtartott. Zárólemez simák. Peremszélek épek. Porcrések jobb oldalon a Th-XII. - L-II. szakaszon kisfokban szűkebbek. A nyaki röntgen: nyaki borda nem látható. A nyaki lordiosis szabályos. Csigolyatestek magassága megtartott. Zárólemezek simák. Peremszélek épek. Az V és VI porcrések dorálisan szűkebbek. Ő írt fel Mydetont és a Ketodexet. Mydeton nem segített, csak mindig úgy éreztem, hogy rongyból vannak a végtagjaim. A Ketodex csak enyhített a fájdalmamon. Egy másik reumatolóus szerint szükség van a személyre szabott tornára, mert gyengék a hátizmaim és begörcsölnek, hogy tartani tudjam magam, + masszázs. Írt fel Appranaxot, hogy erős fájdalom esetén vegyem be. De nem tudom, hogy mi számít erősnek, így nem akarom terhelni magam gyógyszerrel, mert az csak a tüneteket nyomja el. Az augusztus havi nagylaboromban (amire a belgyógyász küldött) ami eltérést mutat, az a vérsejtsüllyedés és a monocyta 9,5%-os. De ez a monocyta évek óta így van. Fél éve gerinctornázok rendszeresen, masszásra járok, krémet használok, rövid ideig érzem magam jobban utána. Gyógypárnát vettem munkahelyemre a székre, próbálgattam különböző matracokat, ágyakat, pózokat, párnákat, sehogy sem jó. Még a földön is próbáltam aludni. A legnagyobb problémám pedig az éjszaka. Elaludni is alig tudok, alvás közben is felkelek a fájdalomra. Háton fekve egész jó, de úgy nem tudok elaludni, bármelyik oldalamon fekszem, úgy érzem, mintha az oldalam nyomná a másik irányba gerincemet és fáj. Reggel fáradtan kelek és egész nap kimerült és ingerlékeny vagyok emiatt. Van, hogy csak ülök este és sírok, mert nem tudom, hogy mit tehetnék még, miért fáj. Megoldás lenne minden este gyógyszerezni magam? Az pedig nem mehet sokáig, mert nem tesz jót a szervezetnek. Köszönöm a segítségét előre is!

        Dr. Bálint Anita válasza a mit tehetnék még témában

        Kedves Hölgyem! A fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő gyógyszereket akkor kell bevenni, ha panasza van, illetve fájdalma. Az éjszakai elalvás nehézsége további probléma, mert a panaszait súlyosbíthatja. Érdemes lenne a Scippa gyógyszerét elrendelő orvosát is felkeresni, hogy nem-e szükséges gyógyszeres terápia módosítás. A Scippa mellé háziorvosa is rendelhet Frontint vagy Xanax-ot, amelyet este elalvást segítőként bevehet a fájdalomcsillapító gyógyszerei mellé. Ortopéd szakorvos felkeresése is hatékony lehet, annak megítélésére, hogy merev fűző alkalmazása szükséges lehet-e a gerincferdülésére. Rendszeres gyógytorna végzése, úszás ami segíthet, nem csak a hátizmokat, hanem a hasizmokat is meg kell erősíteni, hogy övszerüen védjék a belső szerveket, illetve próbálják a helyén tartani a gerincet. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. augusztus 21., 21:08; Megválaszolva: 2019. augusztus 23., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: