Narancsbőr?

Kedves Doktornő! Kislányom 2011-ben született, szeptemberben tölti be a 8. életévét. Nagyon vékonyka kislány volt egészen pár hónappal ezelőttig, majd azt vettük észre, hogy hétről hétre gyarapodik a súlya. Kb. 135 cm magas és 27 kg, úgy látom a társaival összehasonlítva, hogy normális a súlya, nem is vékony, nem is duci. Ami viszont zavaró és remélem nem bújik meg mögötte betegség, hogy a pocakja, a mellkasa tele van "narancsbőrrel". Lehet, hogy nem az, de úgy néz ki, pont, mint a felnőtteknek. Apuka részéről egyáltalán nem hízékony, az én részemről viszont igenis az, de olyat még sosem láttam, hogy valakinek a mellkasa legyen narancsbőrös és a combja, karja nem. Lehet, hogy csak annyira vékony még a bőre, hogy zsírmirigyek így látszanak vagy tényleg más van mögötte? Kicsit aggódom miatta. Az étvágya jó, a kedélye nem változott, az általános iskola 1. osztályát egyetlen nap hiányzás/betegség nélkül járta ki, pedig új környezet...Amikor bárányhimlő járvány volt az osztályában, olyanok is elkapták a betegséget, akik be voltak ellene oltva, Ő viszont nem, holott még át sem esett rajta. Kérem adjon tanácsot, hogy csak nyugodjak meg vagy...? Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: Csősz Piroska

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a Narancsbőr témában

Kedves Kèrdező! Ritkàn làtunk ilyet gyermekeknèl, az ilyen tìpusù sùlyeloszlàs, bôrjelensèg hàtterèben àltalàban genetikai okok, alkati dolgok,tàplalkozàsi ès mozgàsbeli szokàsok àllnak. Èrdemes sokat mozogni, több zöldsèget enni, ha eszik csipszet, èdessèget annak a mennyisègèt csökkenteni. Ha sokat mozog, egèszsègesen eszik akkor èrdemes figyelni ès ha nincs vàltozàs akkor a hàziorvost fel lehet keresni esetleg egy laborvizsgàltot vègezni. Mindazonàltal èn nem aggòdnèk, legvalòszìnűbb, hogy alkati dologròl van szò illetve egy korai serdülès beindulàsànak az előszele is lehet. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2019. június 28., 16:55; Megválaszolva: 2019. július 02., 18:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Csomó a péniszen
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...