• Rekeszsérv (bochdalek) okozhatja a röntgen képen látható rekesz domborulatot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő! Nemrég egy influenza miatt tüdőszűrésen voltam és ugyan a megfázással és egyéb, a tüdővel kapcsolatos probléma nem merült fel, viszont felszínre került egy érdekes domborulat a rekesz vonalában bal oldalon (mellékelt röntgen felvételen piros körrel jelölve). Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni, vajon normális ez, nem lehet egy esetleges rekeszsérv? Régóta éreztem enyhe nyomást a hátamban bal oldalon hátul (nyugalomban), ez mostanában egyre erőteljesebb, mozgásra erőteljesen fáj a hátam. Milyen további vizsgálatok lehetnek szükségesek? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gyulai Nóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Uram! A bejelölt területen, úgynevezett kettős kontúrú rekesz látható, ez nem rekeszsérv és egy normál variáció, 20-ból 1 normál mellkas rtg. ilyen, ez nem okoz fájdalmat és semmi egyéb tünetet sem. Amennyiben panaszai továbbra is fennállnak az Önt vizsgáló szakorvos utalhatja be reumatológiára vagy mellkas CT-re az egyéb körülményektől függően. Üdvözlettel


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. május 24., 16:01; Megválaszolva: 2019. május 27., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: