• Koleszterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 76 éves. A vérleletében a koleszterin szint elég magas. Korábban szedett koleszterincsökkentőt, de abbahagyta, mert sok rosszat hallott róla. A mostani vérleletének adatai: Koleszterin: 8, 2 mmol/L (HDL koleszterin: 1, 78 mmol/L) - ez az érték referenciatartományon belül van. LDL koleszterin (számított): 5, 71 mmol/L VVsejt szám: 5, 5 Tera/L Hemoglobin: 157 g/L Hematokrit: 0, 47 L/L A összes többi érték mindegyike referenciatartományon belül van a HDL koleszterinnel együtt. Véleménye szerint szükséges szednie a koleszterinre gyógyszert? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Erzsébet

        Dr. Szanyi Andrea válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező! A laborleleteket mindig a beteg panaszaival, tüneteivel együttesen kell értékelni. Amennyiben van egyéb rizikófaktor is a szív– és érrendszeri betegségekre (túlsúly, cukorbetegség, dohányzás, családi halmozódás, nem jól beállított vérnyomás), az esetben javasolt koleszterincsökkentő gyógyszer szedése. A teendőket beszélje meg a laborvizsgálatot kérő orvossal.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni További orvosok

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. február 20., 19:00; Megválaszolva: 2019. február 26., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! kb 1.5-2 éve kezdődtek panaszaim, ami a következő ben nyilvánul meg.gyomorgorgások étkezés után is nemcsak előtte .belek kutyorgása néha olyan mintha a vízcsapban folyik a víz.sokszor van erősebb gázosodás főleg...
        Tisztelt doktor úr Kérdésem a következő , egy hete voltam vastagbéltükrözésen negatív eredménnyel , volt gyomortükrözés ott is rendben volt minden de a helicobacter fertősét állapítottak meg kaptam rá ludea , ospamox , clarithromycint...
        Tisztelt Doktor úr . A kérdésem a következő , a fogorvosom adott két adag , két fajta antibiotikumot , és ettől hasmenésem lett , Ez tart 40 napja, voltam vastagbéltükrözésen teljesen negatív , a gyomortükrözésem is rendben volt ,de...
        Érdeklődnék van az ehler danlos syndromám amit 10 éves koromba diagnostizáltak.Már akkor a szívemmel baj volt.Katonaságnál is ez véget szereltek le.2019szeptemberben aorta csere mütétem volt mert már alig kaptam levegőt a kötöszöveti...
        Tisztelt Doktor Úr, párommal az első gyermekünket tervezzük. Sosem voltam korábban állapotos, de szándék sem volt erre. Hormonális fogamzásgátlót sosem szedtem. 24-26 naponta jön meg a menzeszem, a mestruációm 5-6 napig tart. A ciklusomban...
        Tisztelt Doktor Úr! Torokban érzett gombócérzettel jutottam el gasztroenterológiai endoszkópiára, ahol GERD in obs, mérsékelt bulbitis és 1-2 hiatus hernia-t állapítottak meg. A gombócérzeten túl, piros volt a torkom, amely mögött nem állt...
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem pàrom viselkedésének LEHETSÉGES OKAI érdekelnének, egy szakember szemszögéből.Nem adom fel könnyen a kapcsolatot,mert test,lélek,szellem szintjén jónak érzem.Rendkívüli mértékben segít, tàmogat engem. Kb....
        Kedves Doktornő! 75. éves nő vagyok, eü-i problémáim: pajzsmirigy alulműködés, magas vérnyomás betegség, reflux, fülzúgás /balfül/, ami nem állandó. Vannak napok, amikor nem zúg, éjszaka egyáltalán nem, van olyan nap amikor hol zúg,...
        Tisztelt Hölgyem, Uram! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy kb. 1,5 éve tartó kapcsolatom egy férfival, akinek van a korábbi kapcsolatából egy 3,5 éves fia és képtelen megteremteni az összhangot a gyermek és köztem. Nincsen...
        Tisztelt Címzett! Két, nem túl szép alkoholfogyasztás utáni napon is lebetegedtem- lázzal, fej-, fül- és torokfájással. A kérdésem az, hogy pontosan miért is történik ez? Alapjában véve egészséges vagyok, megfelelően eszem, mozgok,...