• Koleszterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 76 éves. A vérleletében a koleszterin szint elég magas. Korábban szedett koleszterincsökkentőt, de abbahagyta, mert sok rosszat hallott róla. A mostani vérleletének adatai: Koleszterin: 8, 2 mmol/L (HDL koleszterin: 1, 78 mmol/L) - ez az érték referenciatartományon belül van. LDL koleszterin (számított): 5, 71 mmol/L VVsejt szám: 5, 5 Tera/L Hemoglobin: 157 g/L Hematokrit: 0, 47 L/L A összes többi érték mindegyike referenciatartományon belül van a HDL koleszterinnel együtt. Véleménye szerint szükséges szednie a koleszterinre gyógyszert? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Erzsébet

        Dr. Szanyi Andrea válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező! A laborleleteket mindig a beteg panaszaival, tüneteivel együttesen kell értékelni. Amennyiben van egyéb rizikófaktor is a szív– és érrendszeri betegségekre (túlsúly, cukorbetegség, dohányzás, családi halmozódás, nem jól beállított vérnyomás), az esetben javasolt koleszterincsökkentő gyógyszer szedése. A teendőket beszélje meg a laborvizsgálatot kérő orvossal.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. február 20., 19:00; Megválaszolva: 2019. február 26., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: