• Labor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Mr vizsgálathoz kérték a labort.Előzöen méhnyakrakot diagnoztizáltak.Tul vagyok a kemoterápián sugárkezelésen ami szeptemberben ért véget. A decemberi pet-ct negativ lett.Háziorvosom szabadságon van a helyettesitő orvos jövőhéten rendel ezert szeretnék itt segitséget kapni. A következő eredmények lettek becsillagozva. Amylase 168U/L 5-100 Lipase 64, 7U/L 5, 6-51, 3 Vérselytsüllyedés 16/mm/ó. 6-11 Lymphocita 16, 4% 25-40 Eosinophil 7, 1% 0, 0-5, 0 #Eosinophil 0, 50G/L. 0, 00-0, 40 Vörösvérsejt 3, 81 T/L 4, 00-5, 20 Haematocrit 0, 356 L/L. 0, 370-0, 470 VIZELET Vér 50vvt/uL 0-10 Fajsuly 1030g/L 1003-1029 Urina ül./látótér fvs:10-12, vvt:10-12, sok baktérium Segitségét köszönöm.

        Dr. Árki Ildikó válasza a laborlelet témában

        Tisztelt Kérdező! Ami a leginkább szembetűnő a leletben az a vizelet eredmény. Vért, fehérvérsejtet, baktériumokat tartalmaz, ami leginkább gyulladásra utal. (Persze más oka is lehet )Nem írta, hogy panasza van-e. Vérszegénységre utaló eltérések is láthatók, valamint a hasnyálmirigy működésére vonatkozó értékek emelkedettek, kissé gyorsultabb a süllyedés. A laborleletet csak az az orvos (a kérő orvos) tudja megfelelően értékelni, aki ismeri a panaszokat, tüneteket, és az egyéb vizsgálati eredményeket. Mindenképpen keresse fel orvosát a lelettel. Minden jót kívánok.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. január 23., 16:41; Megválaszolva: 2019. január 27., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: