• Láb zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr, Körülbelül másfél hete figyeltem fel arra hogy a jobb lábamon a lábfejem, bokám, lábszáram alja elkezdett zsibbadni. Fájdalmat nem érzek és mozgatni is tudom ennek ellenére eléggé kétségbe ejtő a folyamatos zsibbadás érzés. Kinézetre semmivel sem különb a bal oldali lábamnál és nem is érzem hidegebbnek. Mivel korábban hasonlót nem tapasztaltam ezért valamilyen vitamin hiányra vagy sokkal inkább vérkeringési okra gyanakodtam. Arra gondoltam hogy véralvadási probléma állhat a háttérben. Édesapám vérhígító gyógyszert szed illetve nagypapámnak is ez okozta a vesztét. Ennek fényében a kérdésem az hogy köze lehet a zsibbadásnak a vér besűrűsödésétől vagy teljesen más oka? Előre köszönöm a válaszát és Boldog új évet kívánok!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül nehéz bármilyen véleményt mondanom. A lábzsibbadás hátterében számos ok állhat, így a teljesség igénye nélkül lehet gerinceredetű panasz, valamilyen sérülés következménye, rossz cipő, a láb statikai rendellenessége, idősebb életkorban érszűkület is a háttérben. Amennyiben nem szűnik panasza keresse fel háziorvosát, aki szükség szerint a megfelelő vizsgálatokra irányítja, elsősorban ideggyógyászati (neurológiai) vizsgálatára gondolok.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 29., 11:22; Megválaszolva: 2018. december 31., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: