• Stressz okozzahatja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy évvel ezelőtt kórházba kerültem, és ott megállapították a sürgősségin, hogy szervi problémám nincs és valószínűleg a stressz okozza. Nagyon ijesztő volt: Nehezen lélegeztem, elkezdett zsibbadni a karom és az arcom, folyamatosan éreztem egy nyomást a szívemnél és savasat böfögtem fel. Ettől még rosszabbul éreztem magam és rettenetesen vert a szívem. Viszont semmim nem fájt. Az sztk-ban folyamatosan nyugtattak, de már a beszéd is nehezen ment. Ahogy múlt az idő és a mentősökkel beszéltem egyre jobb lett. A savas felböfögés mindig enyhített a szívdobogáson. A zárójelentésbe is a sresszt tűntették fel. A radikális része megszűnt de néhány tünet időröl időre megjelenik. A tünetek, jelentkezési sorrendben. Ami szinte állandó, hogy savasat böfögök fel szinte minden után amit eszek. Állandó puffadtság és nehéz has érzés a gyomrom felső felében. Bármennyit alszom fáradtnak érzem magam. Ezek általában akkor tűnnek fel amikor egyedül vagyok. (sokszor van ilyen). Ha valami negatív felzaklat, akkor erősödik és dekoncentrált leszek, elkezd zsibbadni az arcom és a karom bal oldala és rettentően ver a szívem. Gyógyszert nem szedek. Magnéziumot, és C-vitamint szedek csak naponta. 2 éve nem dohányzom, de előtte sem voltam láncdohányos. Csak eseményen iszok alkoholt. Régebben ilyen tüneteim nem voltak. Sportos energikus és pozitív voltam. Lehet ez más is mint stressz? Hogyan tudom legyőzni? Milyen vizsgálatot/gyógyszert javasol? Egyre rosszabb és egyre sűrűbben tör rám. Bár szerintem ha a gyomornehézség és sav megszűnne, akkor a talán a többi is.:-( Sose voltam hipochonder, de már mindent belelátok és jó lenne egy megnyugtató vagy objektív válasz/javaslat. Nem élek kifejezetten stresszes életet, de elég sok minden összejött egy év alatt ami végre tisztulni látszik. Elváltam, de nem vagyunk rosszban. Kiléptem a munkahelyemről, de az új vállalkozás elég jól alakul. Ezért nem értem és rettenetesen megvisel. Köszönöm. Kellemes ünnepeket. Gábor

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A panaszok hátterében állhat reflux betegség valamint fokozott levegőnyelés is. Mindkettő okozhat reflexesen szívtáji panaszokat is. Érdemes lenne a levegőnyelést tudatosan kerülni (lassú evés-ivás-beszéd), reflux betegség irányába pedig gasztroenterológiai vizsgálatot végezni. Addig is megpróbálható vény nélkül kapható savcsökkentő és bevonószer használata (Gaviscon, Controloc Control).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 24., 13:06; Megválaszolva: 2018. december 24., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: