• Missed ab és hormoneredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Párommal ( aki 45 éves) gyermeket szeretnénk. Mindegyikőnknek vannak már gyermekei. Megcsináltattunk pár vizsgálatot, közte a női hormonokra való vizsgálatot is, melynek eredménye: A női hormonvizsgálat 3. napján esedékes vizsgálat eredményei a következők lettek: THS Supersens. 0.628 ; T3 3.51 ; T4 18, 36 ; Ösztradiol 51 ; FSH 7, 84 ; LH 11, 62 ; Progreszteron 0, 4 ; Prolaktin 8, 31 ; 1. Folliculár fázis 24, 5-196 ; Ovulat fázis 66, 1-411 ;Luteal fázis 40, 0-261 ; Postmenopausa <10-39, 2 ; 2. Folliculár fázis 3, 5-12, 5 ; Ovulat fázis 4, 7-21, 5 ; Luteal fázis 1, 7-7, 7 ; Postmeopausa 25, 8-134, 8 ; 3. Folliculár fázis 2, 4-12, 6 ; Ovulat fázis 14, 0-95, 6 ;Luteal fázis 1, 0-11, 4 ; Postmenopausa 7, 7-58, 5 A 21. napon végzett hormonvizsgálat eredményei: TSH Supersens 0.990; T3 3.61; T4 17, 65; Ösztradiol 174 (24-5-196 Folliculár fázis, 66, 1-411 Ovulat fázis, 40, 0-261 Luteal fázis, <10-39, 2 Postmenopausa); FSH 2, 72 (3, 5-12, 5 Follicular fázis, 4, 7-21, 5 Ovulat fázis, 1, 7-7, 7 Luteal, 25, 8-134, 8 Postmenopausa); LH 4, 11(2, 4-12, 6 Follicular, 14, 0-95, 6 Ovulat, 1, 0-11, 4 Luteal, 7, 7-58, 5 Postmenopausa) Progreszteron 22, 7 ; Prolaktin 12, 49 ; Totál tesztoszteron 0, 28. Július 28-án volt az utolsó menstruációm, és augusztusban kiderült, hogy terhes vagyok, 6 hetesen voltam az első uh vizsgálaton, minden rendben volt. Nagyon rosszul voltam, többször kaptam infuziót is, iszonyatos hányingerem volt és nem csak reggel stb. A 9. héten az uh azt mutatta nincs szívhang. És missed ab műtétem volt. Kérdéseim lennének: 1. a hormonvizsgálat eredménye ami a terhességet éppen megelőzően készült el, mutat -e olyan értéket, amiből arra lehetne következtetni, hogy a magzatelhalásnak valami hormonális oka van? 2. a szövettan eredményéből várhatok -e olyan eredményt, ami rámutat az okra? 3. A műtét pár napja történt, meddig várható vérzés, mi a műtét utáni időszak lefolyása, mire kell figyelnem? 4. A műtétet követően mikor lehet esetleg újra próbálkozni teherbeeséssel? 5. Mikortól lehet sportolni? 6. Milyen okok állhatnak a magzatelhalás mögött. köszönettel

        Dr. Tekse István válasza a missed ab témában

        Kedves Kérdező! Válaszaim: 1. a hormonvizsgálat eredménye ami a terhességet éppen megelőzően készült el, mutat -e olyan értéket, amiből arra lehetne következtetni, hogy a magzatelhalásnak valami hormonális oka van? nem 2. a szövettan eredményéből várhatok -e olyan eredményt, ami rámutat az okra? nem 3. A műtét pár napja történt, meddig várható vérzés, mi a műtét utáni időszak lefolyása, mire kell figyelnem? 7-10 napig barna váladék, 2 hétig együttlét ne legyen, csak zuhanyozás legyen, láz és nagyon bő vérzés esetén kórházi vizsgálat szükséges ( ha ezeket nem mondták el egyébként, elég szomorú vagyok....) 4. A műtétet követően mikor lehet esetleg újra próbálkozni teherbeeséssel? 2 ciklus után 5. Mikortól lehet sportolni? 2 hét múlva a kontroll után 6. Milyen okok állhatnak a magzatelhalás mögött. elsősorban genetikai Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 08., 08:26; Megválaszolva: 2018. október 10., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Amit még szeretnék kérdezni hogy a laktulóz kilégzési teszt az nem a sibora utal? Higy tulszaporodtak a baktériumok a vékonybélben? Mert nekem az erősen pozitiv ,es most nem értem hogy sibom van...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a sibo meg tud e gyógyúlni magától, illetve csak probiotikumtól antibiotikum nélkül? 8hónapja volt egy gyomorrontásom és azóta nem állt helyre az emésztesem! Enyhe gyomorpanaszom és laza álaggú...
        Kedves Dokto Úr! 37 éves nő vagyok és kb. 1,5 hónapja kezdetem el reggelente útifűmaghéjat inni (reggelente éhgyomorra 1 evőkanállal 5 dl vízben oldva) azonban pár hete észrevettem,hogy nyálkás lett a székletem (nem véres és hasgörcsöm...
        Tisztelt Doktornő Már másfél éve lassan, hogy egy rosszulléttel kezdődő vissza-visszatérő betegséggel állok szemben. Ez idő alatt tucatnyi vizsgálaton voltam már, de semmilyen komolyabb elváltozást eddig nem találtak. A tüneteim: Szinte...
        Jó napot kívánok! Kislanyom 2éves álmában furcsán elkezdte mozgatni a 2 kezét szóltam hozzá kinyitotta a kis szemét és abba maradtt. Ez 2 hete történt tegnap ugyanígy csinálta 2-3másodpercig de már magától ébredtt aztán a cumijáért....
        Kedves Doktornő/Úr! A nyelvem elején mindkét oldalt piros púpok vannak, mintha a nyelvem részei lennének. Ezek sosem tűnnek el, nem fájnak, de a jobb oldalon van hogy jobban megdagadnak, bal oldalt mindig ugyanolyanok. Nem dohányzok, nem iszok....
        Tisztelt Doktor Úr, évek óta húzodó refluxos tünetekkel és pár hónapja jelentkezett időszakosan előforduló hasi diszkomforttal (görcsök, gáz), fejfájással küszködök. Székletem napi 1x,formált,de lágy,okkersárga, bűzös, gázok...
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam magának inkomplett székletürítés témában, ami szerencsére talán már egyre javul, viszont egy másik panaszom is lenne. Gyakran szoktam piros részeket látni a székletemben, de a legtöbb esetben...
        Tisztelt Doktor Ur. Hónapok óta tartó hasmesésem van.Ez szinte rendszeresen a reggeli órákban jelentkezik, hirtelen székelési ingerrel, majd először hirtelen kirobbanó széklet, ami nagyon hig.Utána még 1-2 esetleg háromszor szintén hirtelen...
        Jó napot !Az lenne a kérdésem hogy már 5 éve küzdök mindenféle problémával :szédülés ,hasfájas,itt zsibbad ott zsibbad ,fejfájás es még jópár tünet váltakozva .Voltam már mindenfele orvosnál és mind negatív lett.Aztan hallottam...