Missed ab után

Tisztelt Szakértő! Október 8-án volt egy missed ab műtétem, magzatelhalás miatt. A műtéttel nem volt semmi gond, viszont utána egy héttel ismét kórházba kerültem, az orvosom szerint összeszedtem egy vírusfertőzést, aminek következtében görcsölni kezdett a hasam, illetve nagyon fájt a derekam. Valóban lehetett ez a háttérben? Még azóta is antibiotikumot kell szednem. Azonban még szeretném megtudni azt is, hogy egy ilyen beavatkozás után mennyi idő után lehet újra házas életet élni védekezés mellett? A terhességem előtt rendszertelen volt a menstruációm, mennyi az esélye annak hogy most normális kerékvágásban fog működni? Vagy lehet még rosszabb lesz a helyzet? Valóban igaz az, hogy egy ilyen beavatkozás után könnyebb teherbe esni, mint egyébként? Lehet hogy ez buta kérdés, de a szervezet minek vél egy ilyen műtétet? Egy szimpla menzesznek, vagy esetleg szülésnek? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza missed ab témában

Kedves Kérdező! Műszere befejezés után kialakult méhkörüli gyulladás helyesen kapott antibiotikus védelmet. Ha gyógyulóban van, láza, vérezgetése, görcsölése nincs, az utolsó ilyen tünet megszűntétől 2 -3 héttel lehet házaséletet élni panaszmentesen. Valamelyes edzést jelentett terhesséhe néhány hete a hormonrendszerében. Gondolom, ez a terhesség is gyógyszeres besegítés nélkül spontán jött lére Bő 3 hónap után panaszmentesség esetén lehet ujra babával próbálkozni. A szervezet újabb ciklust és vérzést a műtét után 4-6 héttel szokott produkálni, mert a műtéttel eltávolított lepénykével megszüntek a hormonok, lehet újra kezdeni a termelést és egy cilust.

Kérdés: 2012. október 18., 11:31; Megválaszolva: 2012. október 19., 11:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama