Hónaalj nyirokcsomó duzzanat

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hete kitapontottam egy nyomásérzékeny, enyhém fájó, puha, mobilis csomót a bal hónaaljban. Elmentem emlő és hónalj ultrahangra, ahol az alábbi eredménytírták a leletre: "A bal axillában két, mérsékelten megnagyobbodott lapos nyirokcsomó látható, megtartott hilussal, a legnagyobb 13x6 mm" A vélemény szerint reaktív jellegű nyirokcsomó. Az emlőkben kórjelző eltérés nem ábrázolódott. Most, 1 hét elteltével a csomó még mindig tapintható, de érzékenysége elmúlt. Kérdésem, hogy mennyi idő után érdemes kontrollra menni és ismét ultrahangra javasolt vagy más vizsgálat is szükséges lenne? Mennyi idő után jelent bajt, ha nem húzódik le a duzzanat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Georgina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

A reaktív nyirokcsomó megnevezés arra utal, hogy a nyirokcsomó gyulladásos eredetű. Ezt támasztja alá, hogy a nyirokcsomó már nem érzékeny. Ezek általában 1-2 hónap alatt nyomtalanul elmúlnak. Amennyiben még egy hónap múlva is változatlanul tapintja szóba jön egy kontroll ultrahang vizsgálat. Gyulladásos hónalji nyirokcsomók alakulhatnak ki, ha a hónalji borotválás során kis sérülés történik, vagy nem megfelelően tisztított borotvával történik a művelet.

Kérdés: 2018. augusztus 22., 17:16; Megválaszolva: 2018. augusztus 27., 07:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
sipcsont daganat, myoepithelialis...
Köszönöm válaszát az első kérdésemre. A júliusi műtét során a bal lágyéki nyirokcsomókból csak egyet távolítottak el. Kell-e a többi bal...
Nyirokcsomó...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal...
Nyitok csomó
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam...
Nyirokcsomó-érzékenység
Tisztelt Doktornő! Nagyjából két hónapja a jobb hónom alatti nyirokcsomónál kellemetlen érzést tapasztalok, ami hol előjön, hol elmúlik....
Nem tudom mi a bajom!
Tisztel Dr.Úr! 33 éves férfi vagyok, Az egész egy hónapja kezdődött, hasmenés szerű gyomorgörcsökkel. Két hétig nem foglalkoztam vele mert a...