Magas ASO és Triglicerid szint, lipémás minta

Tisztelt Doktornő! 10 napja beleléptem egy szögbe, ami kb 2 centi mélyen a talpamba ment, bementem balesetire és emiatt nem mozogtam kb 1 hetet, polcolás jegelés volt. Kis fertőzés elindult a lábamban ami csökkent. Kaptam antibiotikumot (Augmentin DUO) és Fraxiparine véralvadásgátlót Ma voltam vérvételen és lipáméás vérmintám volt, ASO érték 384 (magas) ami streptococcus fertőzést ír itt az oldalon. GOT GPT GammaGT 65 felett és a koleszeterin 8, triglicerid 12, 6 Áprilisi vérvételben a triglicerid pl csak 2, 3 volt Ezek az értékek ehetnek a sérüléstől, fertőzéstől, véralvadásgátlótól? Esetleg húsevő baktérium? Kell ettől tartanom? Mi okozhatja? Súlyos ez? Köszönettel Robi

Dr. Szanyi Andrea válasza koleszterin témában

Kedves Kérdező!

A magasabb ASO érték összefügg a lábán levő fertőzéssel, ezért kapott antibiotikumot. Az enyhén emelkedett májfunkciós értékek és a magas vérzsír értékek nincsenek összefüggésben a fertőzéssel. Az emelkedett triglicerid érték miatt diétás megszorítás és gyógyszeres kezelés jön szóba, keresse fel a lelettel háziorvosát. Antibiotikum kezelés mellett csökkenő de egyébként is enyhe fertőzéses tünetek mellett húsevő baktériumtól nem kell tartania.

Kérdés: 2017. október 24., 18:55; Megválaszolva: 2017. október 29., 20:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
Koleszterin
Tisztelt Doktornő! Édesanyám 76 éves. A vérleletében a koleszterin szint elég magas. Korábban szedett koleszterincsökkentőt, de abbahagyta, mert...
Koleszterin és sztatin kezelés
Tisztelt Doktor Úr! 64 éves nő vagyok, 10 éve diagnosztizáltak colitis ulcerosa betegséggel. Kezdetektől napi 3x1 Salazopyrin illetve 1x1 Huma...
Magas koleszterin, cukor és...
Tisztelt Címzett! Tegnap voltam vérvételen az alábbi értékekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Glükóz 5, 4 Koleszterin 7, 2 CRP 7 Nem fogyasztok...
Hogy lehet magas a koleszterinszintem?...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az utóbbi 3 laborvizsgálatom eredményében a koleszterinszintem magas lett. Nem értem, hogy lehetséges, amikor nem főzök...
Kkoleszterinszint értékek
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy a vér vizsgálatom során a koleszterin értékeim magasak a házi orvosom azt mondta nem...