Élsportoló vagyok, versenyeztem úgy, hogy akkor nem tudtam még terhes vagyok.

Tisztelt Dr Úr! Ökölvívó vagyok. Heti 10x edzek ebből heti 2 alkalommal boxolok. Állapotomról nem tudtam, amikor elutaztam az egyik versenyre. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy kb 5-6 hetes terhes lehetek jelenleg és árthattam e neki, azzal a versennyel es a kesztyűs edzésekkel? A hasamat nem védte semmi védőfelszerelés, csak a kezem és a hasizmom. Nem kaptam túl sok és nagy ütést rá. Meddig lehet versenyezni, élsportoló életvitelt folytatni? Semmi fájdalmam nincs, se edzésen se meccs közbe és utána. Orvosnál még nem voltam csak tesztet csináltam itthon, mert nem jött meg és párkapcsolataban élek. Volt hányinger érzet, semmi komoly probléma. Azt hittem ez a verseny stressz miatt van hiszen ebbe a hónapba sok fontos versenyem lesz. Ha abortuszra adnám a fejemet a sport miatt, akkor meddig vam időm elmenni és időpontot kérni? Ha elvégzik utána lehet egyből edzeni, versenyezni? Lehet utána gyerekem még a jövőben vagy rizikós? Válaszait előre is köszönöm!

Dr. Tekse István válasza box témában

Kedves Kérdező! Leírása alapján nem gondolom, hogy bármiféle probléma érte a terhességet. Bár Ön még nagyon fiatal, az abortuszt nagyon gondolja meg. Gyermeke lehet a jövőben attól még persze. Minél korábbi vizsgálat szükséges. Üdvözlettel.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. október 18.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről