Súlyos lehet?

Tisztelt Doktor nő! Nagyon aggódom a kislányom miatt! 9 Éves. Sokszor fáj evés után a pocakja, és a széklete is nagyon ritka olyankor pedig kemégy és akkor is kevés vagy bogyós. Szokott fájni a feje is, és néha a szeme alatt lilás, vagy ép azt mondja, ugy érzi mintha gyosran mozogna valami vagy duplán lát.. ezek ha pihen utána elmulik, most 3 hete köhögött, 1 én elvittem orvoshoz mert nem javult, írt fluimucilt és antibiotikumot, 8.án elvittem vérvételre, ma kaptam meg az eredményt, az orvos nem adta ide, de azt mondta magnézium hiány, a cukor rendben, viszont amiláz gyanus. elküldte fül orr gégére, és röntgenre.Diétát írt elő, az a gond, hogy a kislány nem igazán akar enni, de édességet enne mindíg.. vagy tésztákat. Nem tulsúlyos gyerek. Nagyon félek, hogy gyyulladt a hasnyálmirigye vagy komoly betegsége van. Az orvos azt mondta csak jövőhónapban lehet ujra megnézni. Félek hogy addigra komoly baj lehet!? Lehet az antibiutikum hatása is? köszönöm válaszát Tisztelettel

Dr. Balogh Andrea válasza székrekedés témában

Kedves Kérdező!

A probléma kicsit összetettebb ahogy látom és a leírtak alapján nem is biztos, hogy meg tudom innen fejteni. A székrekedés már önmagában okoz hasfájást, aláárkolt szemeket, étvágytalanságot. Ennek a rendezése nagyon fontos lenne. Egyrészt úgy hogy normálisan eszik a kislány - elegendő zöldséget, gyümölcsöt, rendesen főtt ételt délben stb. másrészt rendesen iszik folyadékot minimum napi 1, 5 liter vizet - nem cukrozott italt stb. Az, hogy csak édességet akar enni egyrészről egy rossz szokás, mert aki édességet tud enni az meg tudja enni a főtt ételt és a rendes tápláló ételt is, másrészről a túlzott édességfogyasztás vezethet a székrekedéshez és a hasfájáshoz is. A túlzott édesség fogyasztás egy idő után bélgombásodást eredményezhet annak minden kellemetlen tünetével. Nem gondolnám, hogy a hasnyálmiriggyel lenne gond persze a leletét nem láttam, de ha nagyobb gond lenne orvosuk biztosan tovább küldte volna kivizsgálásra.

Tisztelettel: Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. február 09., 15:21 ;Megválaszolva: 2016. február 09., 17:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi leheta bajom?
Jó napot! A panaszom az lenne hogy több mint 1 éve alhasi panaszom van ami vagy görcsös vagy tompa nyomast érzek lent középen.. Voltam...
Bűzös széklet
Tisztelt Doktor Úr! Az a nagy problémám, hogy gyerekkorom óta székrekedéssel küzdök. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e a széklet órákig olyan...
Székrekedéses állapot 1 éves kor...
Tisztelt Doktornő, Kisfiunk májusban lesz 3 éves és már 1 éves kora óta küszködünk a székrekedéssel. Nincs erre utaló betegsége, problémája....
székrekedés
Kedves Doktor Úr! 2017 év elején tervezett kalória számlálásos (napi 1100 kcal) fogyókúrába kezdtem. Hogy ennek köszönhetően, vagy az...
Aggodalom - Nagy dolgok
Jelenleg nyugalmi fázisban lévő colitis ulcerosa-s (proctitis ulcarosa) beteg vagyok. Most nem szedek gyógyszereket a betegségre, mivel a vizsgálatok...