Reflux gyógyszer szedése

Kedves Doktor úr! Nagyon köszönöm gyors válaszát Reflux gyanú? jeligével! Kaptam 40mg os controlocot reggelre estére, de még a 20mg osat szedem 1et este! Akkor elkezdem amit ön is és a Gasztroenterológus orvos ajánlott a 2szer 40mg ot. Akkor amíg ez az úgynevezett hosszú teszt folyik, addig mellőzhetem a gyomortükrőzést? Illetve ne haragudjon, még azt kérdezném, abba legyen kedves segíteni:Szedem reggel este a 40mg os controlocot, mellé szedhetem a Dalacin 300mg os antibiotikumot? Hogy milyen arányban oszthatom el az 5 db gyógyszert? szedhető e a kettő együtt.Illetve minden megtapad a nyelőcsövemben a controloc elég kicsi és még az is nehézkes. A dalacin kapszulából kiönthetem a port egy pohár vízbe és ugy is bevehetem? Köszönettel: Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Controloc témában

Ne szedjen Dalacint! Szedjen helyette inkább Augmentint (kevesebb mellékhatása van) illetve már a kúra alatti is pre- és probioltikumot, aztán a befejezés után is pár hétig. Amúgy szedhető a savcsökkentővel együtt (ha nehezen megy le, érdemes bő folyadékkal próbálkozni, illetve savcsökkentőből az Emozul az, ami feloldható) .

Kérdés: 2016. január 22., 17:41; Megválaszolva: 2016. január 22., 19:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Controloc adagolás
Kedves Doktor Úr! Nemrég válaszolt egy kérdésemre amit nagyon köszönök. Nyombélfekélyem és akut és krónikus gastritiszem van intestinális...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés