Nyelőcső fekély és reflux

Tisztelt Doktor úr! Lehet levelem kicsit hosszú lesz, kérem szíves türelmét! kb. 2és fél hónapja azt vettem észre hogy sűrű váladékot ürítek.Hol hígabb, hol darabos nyúlós.De nem lentről, hanem föntről érzem garat. Azt hittem gyulladás, strepsils stb.nem múlt...aztán már azon kaptam magam hogy nem bírok enni, mert bármit próbálnék, minden megakad....hosszabb idő után megelégeltem elmentem gégészhez...nyelőcső fekély controloc 20mg valószínű reflux.gasztroenterológushoz beutaló..kaptam időpontot "megbeszélésre"kérdéseimet nem tehettem fel.egyből tükrözés februárban.Szedem a gyógyszert azóta...az ételt le tudom nyelni...váladékozás azóta is...égő érzés gyomor fájdalom nem volt és azóta sincsen..nem érzem a savat. Annyi gyomor problémám van hogy akármennyit eszek, mindig éhes vagyok, legalább is azt érzem.További panaszaim: enyhe fül, orr fájdalom, neha kicsit de nem nagyon a torkom, de az gondolom a fekélytől, mikor eszek orrfolyás.kamilla teát iszok, cigarettát le csökkentettem.Kedves doktorúr ezek valóban reflux tünetei (nem orvost kérdőjelezek meg) vagy esetleg lehet más fajta betegség tünetei? tükrözés előtt érdemes e más irányba elmennem vizsgálatra, van még egy kis időm tükrözésig és ha nem muszáj, kihagynám a tükrözéses vizsgálatot..Sajnos népbetegségben szenvedek, próbálom legyőzni, pánikbeteg vagyok...remélem hogy elkerülhetem a tükrözést...Házi orvosom felvetette hogy esetleg okozója lehet fog is.Felkerestem egy fogászati rendelőt, 4 fogam rossz, egy cisztás.3.ára esik a kezelés.Ön is így gondolja? milyen irányba menjek még el ön szerint mi lehet még a háttérben.ha más fajta betegséget nem mutatnak ki mondjuk a vizsgálatot és tényleg ez marad..alávetem magam a vizsgálatnak.vagy olvastam vérvétel, és fújásos teszt is kimutathatja a refluxot.a tükrözés Úgy gondolom ez bizalmi kérdés, és ön számomra első benyomásra szimpatikus választott orvossal szeretném elvégeztetni, persze amennyiben elvállalna egy félős 30 éves.Hálás Köszönettel: Nikolett

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A panasz oka lehet reflux, de azért ez egyáltalán nem egyértelmű (a típusos panaszok hiányában) . Vérvétel, kilégzési tesz Helicobacter fertőzés kimutatására jó, ennek nincs kapcsolata a reflux-betegséggel. Nyelőcsövön kívüli refluxos tünet (az Ön panaszai ilyennek számít) esetén elfogadható választás dupla dózisú savcsökkentő (Controloc-ból 2x40mg) használata 3 hónapon át. Ha a panasz szűnik, refluxnak tarthatjuk, ha nem más irányba kell vizsgálódni (tüdőgyógyászat, allergológia, fül-orr-gégészet) . Az életmódi tanácsok addig is csak segíthetnek: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése, étkezés után 1-2 óráig függőleges testhelyzetben maradás.

Kérdés: 2016. január 22., 15:51 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 16:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
A fájdalom oka lehet-e gerinc...
Melyik gyógyszert szedjem
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja próbálkozok quamatellel- 20-40mg- változó dózisban. Csak kicsit használ a gyomorégésre , de a fő problémám a...
GYOMORSAV GERD REFLUX, SZÉKREKEDÉS
Kedves Doktorúr! GERD epés reflux és székrekedés, aranyér panaszaim miatt írok Önnek. Panaszaim körülbelül 6 éve állnak fenn, azóta az alábbi...
VENTER HASZNÁLHAT?
Kedves Doktor úR! Elméletileg volumenrefluxom van, azért ég a gyomrom. Szedek 3x1 itorpide ot és progastro 825-t. Sajnos a gyomorégés még mindig...
Gyomorfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim egy éve kezdődtek. Gyomortáji fájdalmaim voltak, ami 4-5 napig tartott enyhe hányinger érzéssel és puffadással járt....