Gyermek szorongás

Tisztelt Doktornő! Gyermekem 9 éves és az elmúlt hetekben rájött egy nem kapok levegőt érzés.Kiegyensúlyozott, karatézik 4 éves kora óta. Minden este megbeszéljük a napját. Azt mondja nem idegeskedik, de kicsit tartok tőle, hogy pánikbeteg lesz. Mikor rájön ez az érzés van, hogy játék közben akkor csak kapkodja a levegőt, de van, hogy elsírja magát, hogy szédül is.Nagyon zavar, mit kell tennem? Köszönettel: aggodó anyuka

Dr. Balogh Andrea válasza nehezített légzés témában

Kedves Kérdező! Azt tanácsolom, hogy vigye el kisfiát a háziorvosukhoz, hogy hallgasson rá a tüdejére, mert egy kis gyulladás, hörghurut is okozhat ilyen tüneteket. Figyelje meg, hogy pl. mi váltja ki, tud-e ilyet megnevezni, ha fut, tornázik fokozódik-e pl. a nehezített légzés. Keringési probléma is okozhat ilyet tehát a vizsgálat jó. Természetesen okozhatják lelki dolgok is, de előtte érdemes meggyőződni arról, hogy nincs-e a háttérbe szervi eltérés. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. január 21.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről