stressz vagy tüdőbaj?

Tisztelt Doktornő! Pánikbetegséget állapítottak meg nálam 3 éve. Az elmúlt fél évben tünetmentes voltam, viszont most újra előjöttek a betegségre jellemző tünetek köztük, a nehézlégzés és mellkas szorítás. Mindemellett refluxom is van.Ha nem lennék hipochonder simán elhinném, hogy a stressztől van de mostanában eljutottam arra a szintre, hogy állandóan a légzésem figyelem, a Copdről és a tüdőrákról olvasok.Hét éve rendszeresen dohányzom.Rendszeresen járok szűrővizsgálatokra.Ön szerint elképzelhető, hogy komoly bajom van vagy csak túlzottan figyelem a testem? Egy 25 éves nő.

Dr. Hangonyi Csilla válasza nehézlégzés témában

Kedves Kérdező!

Ha úgy érzi, hipochonder, és élete stresszes, elsőként hagyja abba a dohányzást, mivel a cigaretta a tüdő betegségek, és a reflux kockázatát is jelentősen növelik. Próbáljon megnyugodni, szedjen savcsökkentőt néhány hétig, pihenjen eleget, és rendszeresen sportoljon (úszás, torna, stb.) . Vigyen az életébe rendszert. Ha ezek után is légzési problémái vannak keressen fel egy tüdőgyógyászt. Ebben az életkorban a COPD, és a tüdőrák valószínűsége igen kicsi. Lehet viszont allergiája, vagy aszthmája, amit jól lehet kezelni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. január 18., 19:25 ;Megválaszolva: 2016. január 18., 19:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Visszafordítható még?
Tisztelt Doktornő! Írtam már Önnek belégzési nehezítettség témában. 34 éves, vékony nő vagyok, tüneteim a következők: Több mint két...
Lehetek tüdőrákos?
Korábban dohányztam.Egy ideje nem jó a közérzetem.Gyenge, és levert vagyok.Voltam tüdőröntgenen ott minden rendben volt. Voltam pulomológián, ott is...
Jonapot, Lenne par kerdesem mar egy jo...
Jonapot kedves Dr Hangonyi Csilla. Elore is bocsanat a helyes irasi hibaimert en nem magyarorszagrol vagyok. Nekem az a problemam lenne hogy nehezen kapom a...
Légzés probléma
Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem lenne önhöz, hogy allergiás vagyok és néha rám jön olyan érzés, hogy mintha nem lenne elég levegőm akkor...
Magas amiláz