Viszketö érzés a torokban és reflux

Tisztel Doktor Úr! A háziorvos reflux gyanújával Nolpaza 40mg 2*1-et írt fel két hétre.Ha a tünetek nem változtak akkor ez nem reflux, vagy érdemes gyomortükrözésre menni? Tünetek kb.augusztusban kezdödött nehéz nyelés besürüsödött nyál miatt, néhs viszketö érzés de nem a torokban inkább lejjebb.Késöbb elkezdtem érezni a légcsövem? de köhögés nincs, de föleg ha mélyeket lélegzek akkor érzem jobban a fájdalmat. Fül-orr-gégész látta, a garatot rendben találta.Savas égő érzés nincs.Válaszát elöre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Ha a panasz nem változik a terápia mellett, akkor az arra vezethet, hogy nem sav okozza a panaszokat. Ettől függetlenül jelentős mennyiségű, nem savas gyomortartalom visszaáramlása is okozhat panaszokat, de leírása alapján én inkább valamilyen léguti allergiára, nyálkahártya-szárazságra gondolnék.

Kérdés: 2016. január 17., 22:08; Megválaszolva: 2016. január 18., 07:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
A fájdalom oka lehet-e gerinc...
Melyik gyógyszert szedjem
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja próbálkozok quamatellel- 20-40mg- változó dózisban. Csak kicsit használ a gyomorégésre , de a fő problémám a...
GYOMORSAV GERD REFLUX, SZÉKREKEDÉS
Kedves Doktorúr! GERD epés reflux és székrekedés, aranyér panaszaim miatt írok Önnek. Panaszaim körülbelül 6 éve állnak fenn, azóta az alábbi...
VENTER HASZNÁLHAT?
Kedves Doktor úR! Elméletileg volumenrefluxom van, azért ég a gyomrom. Szedek 3x1 itorpide ot és progastro 825-t. Sajnos a gyomorégés még mindig...
Gyomorfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim egy éve kezdődtek. Gyomortáji fájdalmaim voltak, ami 4-5 napig tartott enyhe hányinger érzéssel és puffadással járt....