Utrogestan?

Tisztelt doktor úr! Olyan problémám lenne, hogy 15 hetes ikerterhes vagyok és kb 2 hete görcsölgetek. UH-k jókés az orvos magnézium, mellé nospát és utrogestant (napi 1db) hüvelykapszulát írt fel. De a betegtájékoztaton és több helyen is azt olvastam hogy ezt az első trimeszterben kell szednu a 12. Hétig. De én már elmúltam annyi és nem is barnáztam. Az első terhességemnél is görcsöltem de ott nem irtak ilyet fel, s kihúztam a végéig. Télleg kell szednem? Köszönöm szépen! Üdvözlettel Renáta

Dr. Tekse István válasza görcs témában

Kedves Kérdező!

Pihenjen (ágynyugalom) és szedjen legalább 3x500mg magnéziumot naponta. Érdemes hüvelyváladékot is nézni, ha nem múlna erre. Utrogestan szerintem ilyenkor már nem szükséges.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 13., 19:56; Megválaszolva: 2016. január 19., 16:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Merre tovább?
Tisztelt Doktor Úr! Hátha Ön tud segíteni… Kb. 2 éve fordult elő először, hogy hirtelen görcsös fájdalmat és belülről kifelé tartó...
Felfázás vagy a növekedés miatt?
Tisztelt Dr.Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz (sajnos az orvosom beteg) . 17 hetes kismama vagyok, (első baba) és pár napja az alhasamban...
Keményedés
Tiszteletem Doktor Úr! 18 hetes kismama vagyok, nemrég jelentkezett először, hogy összehúzódik a hasam, és itt-ott, mikor hol, egy kis gombócba...
Görcsök
Kedves Doktor Úr/Nő A bal lábam már régóta görcsöl, de most napok óta számomre ijesztő görcseim vannak a hasamban /nem olyan jellegű, mint...
Lép hiányából fakadó eljárás