Izom és szemhéjremegés, fejfájás okai

Tisztelt doktornő! Egy ismerősöm és az internet, alaposan elültette a bogarat a fülemben, és olyannyira rettegek az agydaganattól, hogy nem is tudok másra gondolni. Már egy hete szinte rendszeresen tompán fáj, többnyire az egész fejem, néha mozgásra is fájdul egy nagyon kicsit. Leggyakrabban az egész, de néha féloldali. Ezt megelőzte pár nappal a jobb alsó szemhéjam remegése, és egy körülbelül 2 hetes, stresszes időszakom. Néha-néha élesebben, amikor féloldali, vagy egy adott kis ponton fáj, de ez nem tart sokáig. Ami mégjobban megijesztett, hogy egyik reggel ágyból felkelés után, körülbelül ötször jobban fájt, mint szokott, (amiről szintén csak rémeket olvastam) , valamint ma néha-néha azt veszem észre, hogy kissé remeg a bal kézfejem, és jobb nagyjábujjam, bal melizmom. Előfordult egyszer az is, hogy lefeküdtem, és szívdobogás szerűt éreztem a fejemben, és mindkét tenyeremben. Arról nem is beszélve, hogy az étvágyam mára elment, és bármit eszek, visszajön egészen a nyelőcsövemig, és este felé kicsit mint ha máshogy (úgymond nyúzottan) ejteném a szavakat. A háziorvosom majdnem kiröhögött mikor soroltam neki a tüneteim, és haza küldött, mert másfél hete volt egy általános laborvizsgálatom, és szerinte biztos lettek volna eltérések, ha komoly bajom lenne. Időnként semmi bajom, nem érzek semmilyen tünetet sem, néha pedig egyszerre jön az összes. Paracetamoltól a fájdalom elmúlik, kétszer vettem be Panadolt, mindkét alkalommal hatott. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg van-e okom aggodalomra, járjak az orvosom nyakára, vagy a múltkori stressz vetül ki rajtam ilyen formában? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Tóth Judit válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A tüneteknek, amiket emlit valóban inkább egy stresszes, feszült időszakhoz lehet köze, mint komolyabb megbetegedéshez.

Mivel hozzám fordult, annyit tudok tanácsolni, hogy próbáljon meg pihenni, egészségesen táplálkozni és ha erősödni érzi a tüneteit, akkor forduljon orvoshoz. A panadol nem erős gyógyszer, komolyabb fejfájást nem tud megszüntetni (tehát ez megnyugtató) , ill fontos a panaszon tendenciáját is érdemes figyelni. Hosszabb ideig fennálló, vagy erősödő panaszok esetén kivizsgálás javasolt.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 13., 00:05; Megválaszolva: 2016. január 17., 14:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fejsérülés utáni tünetek
3 hete szekrény sarkába beütöttem a fejem, nagyon vérzett, szédültem utána, a homlokom (a sérülés helyén) 1 hétig fájt, de a seb szépen...
Furcsa "1 napos betegségek", ritkán...
Tisztelt Webbeteg! Régóta (20+ éve) van egy furcsa problémám, én ezt egynapos betegségnek hívom. Szerencsére nem fordul elő gyakran, évente 1-2...
Tanács kérés
Tisztelt Főorvos Asszony! Előszőr is köszönöm, hogy 2 héttel ezelőtt, olyan gyorsan és menyugatóan válaszolt a kérdésemre. (életemben...
Segítségkérés hányásos...
Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni, kislányom fejfájásának kezelésében. 4 éves korában jelentkeztek először, olyan fejfájások...
Neurológia
Kedves Doktornő! Először is szeretném megköszönni az eddigi tanácsait, nagyon sokat segített nekem ezzel. Tegnap eljutottam a Tb finanszírozott...