Izom és szemhéjremegés, fejfájás okai

Tisztelt doktornő! Egy ismerősöm és az internet, alaposan elültette a bogarat a fülemben, és olyannyira rettegek az agydaganattól, hogy nem is tudok másra gondolni. Már egy hete szinte rendszeresen tompán fáj, többnyire az egész fejem, néha mozgásra is fájdul egy nagyon kicsit. Leggyakrabban az egész, de néha féloldali. Ezt megelőzte pár nappal a jobb alsó szemhéjam remegése, és egy körülbelül 2 hetes, stresszes időszakom. Néha-néha élesebben, amikor féloldali, vagy egy adott kis ponton fáj, de ez nem tart sokáig., Ami mégjobban megijesztett, hogy egyik reggel ágyból felkelés után, körülbelül ötször jobban fájt, mint szokott, (amiről szintén csak rémeket olvastam), valamint ma néha-néha azt veszem észre, hogy kissé remeg a bal kézfejem, és jobb nagyjábujjam, bal melizmom. Előfordult egyszer az is, hogy lefeküdtem, és szívdobogás szerűt éreztem a fejemben, és mindkét tenyeremben. Arról nem is beszélve, hogy az étvágyam mára elment, és bármit eszek, visszajön egészen a nyelőcsövemig, és este felé kicsit, mint ha máshogy (úgymond nyúzottan) ejteném a szavakat. A háziorvosom majdnem kiröhögött mikor soroltam neki a tüneteim, és haza küldött, mert másfél hete volt egy általános laborvizsgálatom, és szerinte biztos lettek volna eltérések, ha komoly bajom lenne. Időnként semmi bajom, nem érzek semmilyen tünetet sem, néha pedig egyszerre jön az összes. Paracetamoltól a fájdalom elmúlik, kétszer vettem be Panadolt, mindkét alkalommal hatott. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg van-e okom aggodalomra, járjak az orvosom nyakára, vagy a múltkori stressz vetül ki rajtam ilyen formában? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Tóth Judit válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező! A tüneteknek, amiket emlit valóban inkább egy stresszes, feszült időszakhoz lehet köze, mint komolyabb megbetegedéshez. Mivel hozzám fordult, annyit tudok tanácsolni, hogy próbáljon meg pihenni, egészségesen táplálkozni és ha erősödni érzi a tüneteit, akkor forduljon orvoshoz. A panadol nem erős gyógyszer, komolyabb fejfájást nem tud megszüntetni (tehát ez megnyugtató), ill fontos a panaszon tendenciáját is érdemes figyelni. Hosszabb ideig fennálló, vagy erősödő panaszok esetén kivizsgálás javasolt.

Megválaszolva: 2016. január 17.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Fejfájás egy hónapja
Fejfájás edzés közben
A problémám a következő: Rendszeresen járok edzeni konditerembe súlyzós edzéseket végzek vagy gépen edzek., Amikor lábedzésem van tehát guggolni kell vagy...
2 hónapja tartó fejfájás
2 hónapja tartó fejfájásom van, ami nyomó jellegű. Egyszer olyan, mintha satuba szorítanák a fejem, máskor zsibbadó érzés. Számos neurológiai vizsgálaton...
Állandó fejfájás
Tisztelt Doktornő! Január közepén volt egy vetélésem, 9 hetes volt a magzat. Ezt követően jelentkezett nálam egy állandó jellegű, enyhe fejfájás, amit...
Bal hátul szúr a fejem
Tisztelt Doktor Nő! Körülbelül 1 hónapja szúr a fejem bal oldalt hátul. A szúrás naponta néhány alkalommal jelentkezik csak, akkor is csak néhány másodpercig...
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg, 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem. Mi...