• Túlzott gyomorsav

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy férjem néhány hete rendszeresen panaszkodik, hogy úgy érzi sok a gyomorsava, melyet a nyelőcsövében is érezni szokott időszakosan, de inkább ritkán. Fűszereses, csípős ételeket viszonylag ritkán fogyaszt, alkohol és nikotin teljes mértékben kizárva. Inkább diétás ételeket fogyaszt, mellette napi 2-3 liter folyadékot fogyaszt. Férjemnek 2011-ben stroke-ja volt, 2012-ben pedig vesedaganattal műtötték, ekkor ezeket, a gyógyszereket írták ki neki: Valsartan 160/25 mg (reggel 1) Amlodipin (reggel 5 mg, este 10 mg) Metoprolol 50 mg (reggel és este 1-1) Milurit 300 mg (reggel) Asprin protect 100 mg (délben 1) Atorvastatin 20 Mg (este 1) Qavinton forte 10 mg (este 1) Folsav 3 mg (este 1) Doxicard 2 mg (este1) Frontin 0, 5 mg szükség esetén Kérdésünk az lenne, hogy a túlzott gyógyszermennyiség lehet e ennek az oka, vagy esetleg pszichés oka is lehet? Illetőlegesen melyik orvoshoz érdemes elsősorban fordulnunk? Köszönettel M. Alexa

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gyomorsav témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszerek közül az Aspirin protect okozhat gyomorpanaszt. Ilyen előzményekkel én mindenképpen gyomortükrözést javasolok, amit endoszkópos laborokban végeznek el.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni További orvosok

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2015. október 20., 23:54; Megválaszolva: 2015. október 21., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: