• Gyomortükrözés veszélyei, betegségek, fertőzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő! A páromnak kellene/kell gyomortükrözést csinálni a 15.kerületben.(ott lakunk) A Párom panaszai, (Nő és 28 éves, egy gyermeke már van)hogy mikor eszik akármit, lehet, hogy csak szilárd ételnél, de mindig fáj a hasa... Azt mondják, hogy gyulladásban van/lehet a gyomra, ezért kellene a tükrözés... AZ AGGÁLYAINK: Az a félelmünk és azt hallottuk, hogy az ilyen vizsgálatnak, cső lenyelésének elég komoly kockázatai vannak és az egyik aggályunk, hogy nem jól csinálják (nem szakszerűen) és felsérül a belső része az embernek és a másik, hogy elég sok más előző ember által betegségeket is el lehet kapni. (baktériumok, virus, hiv, szifilisz, hepatitisz, stb) Ezek igazak lehetnek? Van ok az ilyen félelmekre, rémhiedelmekre? Vagy 100 %-al tudják sterilizálni ezeket a csöveket? - de én azt hallottam, hogy ezeket vmi komoly mosással-mosási technikával teljesen sterilizálni tudják.... Várom szives válaszát és ha megtenné, hogy a mail cimemre válaszol, megköszönném Önnek! [email protected] Nagyon köszönjük előre is! üdvözlettel Bán Gábor

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gyomortükrözés témában

        Kedves Kérdező! A műszert biztonságosan fertőtlenítik, és az eljárás nem kockázatos beavatkozás, melyről részletes felvilágosítást kell adni a beavatkozás előtt, amit Önök beleegyező nyilatkoztat formájában alá is írnak.


        Kérdés: 2015. október 15., 14:26; Megválaszolva: 2015. október 15., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        TISZTELT DOKTOR UR. HAEMICOLECTOMIA MÜTÉT UTÁN 3 HÉTTEL AZ ALÁBBI KÉRDÉSEK MERÜLTEK FEL.vAN EGY FÜGGŐLEGES 30 CM VÁGÁS A HAS KÖZEPÉN ÉS EGY JOBBOLDALI LYUK (DRÉNCSŐ HELYE) 1. IDŐNKÉNT ERŐS RÖVID IDEIG TARTÓ FÁJDALMAT ÉRZEK A DRÉNCSŐ...