Szükséges-e biopszia?

Tisztelt Doktor Úr! A lelet eredményem: ép nyelőcső kicsi hiatus hernia gyomor redőzet vaskos hyperaemiás a bulbus ép. Diagnosis: gastritis k.m.n. K2970 A vizsgálat során nem volt biopszia. Nem szükséges-e az eredmény alapján? Jelenleg, 10 napja az Emozul 40mg-ból 2-t veszek be,korábban február közepétől csak egyet szedtem. A diszkomfortot néha még érzem, vagy a rekeszizom sérv érezhető-e? Tisztelettel köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Gyomortükrözés témában

Szükségesnek nem szükséges, Helicobacter pylori fertőzés irányába esetleg szóba jöhetett volna, de azt más módszerrel is lehet diagnosztizálni (kilégzési teszt, széklet-vizsgálat) . A rekeszizomsérv ritkán érezhető, főleg ha nem túl nagy méretű, inkább a sérv okozta reflux miatt jelentkezhet panasz.

Kérdés: 2020. április 18., 23:25; Megválaszolva: 2020. április 19., 13:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomortükrözés veszélyei...
Tisztelt Dr Nő! A páromnak kellene/kell gyomortükrözést csinálni a 15.kerületben. (ott lakunk) A Párom panaszai, (Nő és 28 éves, egy gyermeke...
Gyomortükrözés technikai kérdése
Tisztelt Doktorur kérdésem az lernne. hogy tükrözéskor amikor öklendezik az ember, és jön felfelé a sav meg nyál meg minden, hogy az ott jelen...
Gyomortükrözés félig altatásos...
Tisztelt Doktor Úr/Nő, a kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e gyomortükrözést valamiféle félig altatásos eljárásban (kábulatban) elvégezni....
Kreatin kináz
Érdellődéd