Immunológia..

Kedves Főorvosnő! Körülbelül 10 éve nagyon legyengült a szervezetem.Tüdő sarcoidózissal kezeltek, 3 évig steroiddal. Azóta Fvs-em nem megy 3.0 fölé. Szinte mindenemet átjárta már a HLA-B27 génhiba miatt a gyulladás. Autoimmun betegként vagyok nyilvántartva/nem tudnak kezelést adni/. 1 éve recto-sigma mütétem volt/25 cm távolitottak el, vérző nagy polyp miatt/. Szövettani vélemény:Adenoma tubulare helyenkén taz in situ carcinoma stádiumát elérő sulyos dysplasiával. A dysplasticus hámsejtek 100% -ban p53 expressiot mutatnak. Most 2015.08.28.-ai colonoszkópia után, colon flex. lienális polyp/kicsi/ szövettana:adenoma tubulare intestini crassi low-grade dysplasia jeleivel. Kóros p53 expresszió is megfigyelhető. 2014.12.22.-én gasztroszcópia után -antrum és duodenum biopsia szövettana:pangás és közepes foku lymphoplasmocytás beszürődés látható. CD3pozitivitás, T-lymph. száma kevesebb, mint 30/100 enterocyta. Vél:Crh.aspecifikus gastritis, duodenitis, colitis. Diétázom, igyekszem egészségesen élni, de gyengeségem csak meg van.. Mivel tudnék még a helyzetemen segiteni? Orvosilag van-e még valamilyen megoldás? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza a Immunrendszer témában

Kedves Kérdező! Az onkológiai rizikóval kapcsolatosan tudok Önnek válaszolni, gondolom a kérdése is erre vonatkozik..... A polipok szövettana valódi daganatos elfajulásra hajlamos állapotot mutattak, tehát eltávolításuk feltétlenül indokolt volt, de egyben meg is oldotta a problémát.Sajnos egyértelmű megelőzést szolgáló gyógyszer, gyógymód nem létezik, de gondos kontrollokkal hasonlóan korai stádiumban kivédhető a daganatos betegség. Minden olyan szabály, mely az egészséges életmódra vonatkozik segíthet.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. szeptember 10., 18:57; Megválaszolva: 2015. szeptember 12., 17:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés