vérgáz analízis

Kedves Doktornő! Jelenleg külföldön tartózkodom tanulmányi út miatt. 2 hete nagyon erősen görcsöl a fejem, szédülök néha, ami szokatlan, mert korábban soha nem voltam fejfájós. Elmentem hétfőn az itteni ambulenciára, ahol vettel vért tőlem, ill. vérgáz analízist csináltak. Nem tudtunk a legjobban kommunikálni a doktorral, én nem beszélek túl jól németül, a doktor nem beszélt túl jól angolul, de végén migrén gyanúval elküldött, eredményeket nem igazán magyarázott. Ma véletlenül a kezembe keveredett a vérvétel eredmény, ahol azt látom, hogy több dolog sem stimmel: po2 34 mmHg, pCO2 48, O2 65%, Oxyhemoglobin 64%. Többi referencia értéken belül van. Ahogy én látom a fenti eredmények nagyon nagy mértékben térnek el a referenciaértéktől, Ön szerint van miért aggódnom? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel, Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza fejfájás témában

Kedves Anikó!

Nem igazán az én területem, de ebből túl nagy következtetést nem vonnék le.

A fejfájás okának kiderítése fontos, főleg ha az nem múlik el, vagy erősödik.

A legfontosabb dolog, hogy zárjon ki minden okot: kevés folyadék, sokáig nem eszik, magas vérnyomás, szemüveg (ha használ) , stb, és ha nem szűnnek a panaszok forduljon újra orvoshoz.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. március 05., 19:28; Megválaszolva: 2015. március 06., 06:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom