Zsíros széteső székletem van negatívak a leletek

Tisztelt Dr Úr! Köszönöm gyors válaszát. A helyzet az, hogy pre és probiotikumot már 2 hónapja szedek. (probiotik 10 NOW termék) Székletvizsgálat volt ahol nézték a szalmonella és többi általános dolgokat és ez is negatív volt. A G1 intézetben nézték a székletemésztettségemet és ott megállapították, hogy a zsíremésztésem nagyon rossz. A pankreas ellenére, ami jó értéket mutatott.. a kontaminált vékonybél szindróma nem tudom pontosan mi. Ha a vékonybél dysbacterisis jelenti ezt akkor tavaly 2x1 kúrát csináltam Normixot szedtem. kb tavaly augusztusban. Azóta semmi. Viszont ez még jobban tonkreteszi a bélbojhokat nem? Puffadás és a zsíros, bűzös gyurmához hasonlító széklet aggaszt. Erre szeretném megtalálni a megoldást, hogy tudnám elérni, hogy az emésztésem, székletem újra jó legyen? Segítségét előre köszönöm László

Dr. Plósz János válasza Kontaminált vékonybél szindróma témában

A dysbacteriosis azt jelenti, mint a kontaminált vékonybél szindróma. A vékonybélben túl sok baktérium jelenik meg és tönkre is tehetik a normális emésztést. A 2x1 Normix kúra sok esetben nem elég a dysbacteriosis megszüntetésére (ezt egy újabb H2 kilégzési teszttel érdemes lenne ellenőrizni).

Megválaszolva: 2015. február 03.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Vékonybél problémák
Tisztelt Doktor úr, A problémám augusztusban kezdődött. Nagyon felpuffadt a hasam és rosszul voltam, ami máig tart. Ehhez még székrekedés vagy híg széklet...
Kontaminált vékonybél syndroma
Tisztelt Dr ÚR/NŐ Februárban Kontaminált vékonybél syndromát diagnosztizáltak nálam és ez azóta is fent áll. Nyáron egész jól voltam és a székletem is jó...
Kontaminált vékonybél szindróma
Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Előzőkben már többször fordultam Önökhöz tanácsért. Sokféle betegséget diagnosztizáltak nálam, így műtét utáni...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka