vékonybél problémák

Tisztelt Doktor úr, A problémám augusztusban kezdődött. Nagyon felpuffadt a hasam és rosszul voltam, ami máig tart.Ehhez még székrekedés vagy híg széklet társul, és általában csak 2-3 naponta van székletem. Egy sor negatív eredmény után laktulóz kilégzési tesztem erősen pozitív lett, amire 2 antibiotikumot kaptam és savlekötőket. Mivel én azt gyanítom, hogy pont a tul sok antibiotikumtol vannak a tüneteim (3 havonta kaptam a gyulladt mandulámra, bölcsességfogamra) , nem szedtem be a gyógyszert és másik orvost kerestem aki egyet értett ebben és 3 hónapos folyamatos probiotikum szedését javasolta. Sajnos még nem érzékelek javulást, nem tudom milyen ételeket egyek, hogy javuljon a közérzetem? Sajnos még pluszban emiatt az ételintolerancia tesztemben a legtöbb élelmiszer pozitiv lett és nem tudom, hogy ártok-e vele, ha fogyasztok pl: teljs kiörlésű v rozs kenyeret, még a laktózmentes tejtől is puffadok.Továbbá az utóbbi egy évben nagyon rendszertelen lett a ciklusom erre most 2 hete symicia fogamzásgátlót kaptam, inzulinterhelésen a 120 perc utáni vércukor értékem alacsonyabb az éhgyomrinál, erre is 2 orvostól 2 különböző véleményt kaptam, hogy bajt jelent-e?

Dr. Plósz János válasza Kontaminált vékonybél szindróma témában

A kontaminált vékonybél szindróma javulása valóban antibiotikum kezeléstől várható, e mellé mindenféleképpen indokolt tartós és esetleg kombinált pre- és probiotikum használata is. A kontaminált vékonybél szindróma mellett lehet másodlagosan kialakult laktóz-intoleranciája, így a laktóztartalmú ételek kerülése mindenképp javasolt.

Kérdés: 2014. december 13., 21:01; Megválaszolva: 2014. december 13., 23:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsíros széteső székletem van...
Tisztelt Dr Úr! Köszönöm gyors válaszát. A helyzet az hogy pre és probiotikumot már 2 hónapja szedek. (probiotik 10 NOW termék)...
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...